Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Bottas dostal pokyn, aby pustil Hamiltona. Najhoršia vec, akú som mohol počuť, tvrdí

Pilot F1 Valtteri Bottas priznal, že pokyn vedenia Mercedesu, aby pred seba v závere nedeľňajšej Veľkej ceny Bahrajnu formuly 1 pustil tímového kolegu Lewisa Hamiltona, niesol dosť ťažko. Najmä preto, že horká skúsenosť prišla len deň po tom, čo po prvý raz v kariére vyhral v kvalifikáciu.

17.04.2017 10:00
Valtteri Bottas Foto: ,
Jazdec Mercedesu Valtteri Bottas.
debata

Bottas síce odštartoval do pretekov z prvého miesta, ale kvôli technickým problémom postupne strácal a prvýkrát musel Hamiltona pustiť zhruba v polovici pretekov. Naposledy potom deväť kôl pred koncom, kedy vedenie Mercedesu rozhodlo, že britský pilot má väčšiu šancu dostihnúť vedúceho Sebastiana Vettela z Ferrari.

„Bolo to ťažké, najmä keď som vyhral kvalifikáciu a snažil som sa zvíťaziť. Ale som tímový hráč, takže by som vedeniu nepovedal nie,“ uviedol Bottas na webe formuly 1. Dvadsaťsedem­ročný Fin nakoniec obsadil tretie miesto za prvým Vettelom a druhým Hamiltonom.

„Pre pretekára je to najhoršia vec, ktorú môže počuť. Ale taký je život. Navyše vedeniu rozumiem, pretože tím vďaka tomu mohol bojovať o víťazstvo a body navyše,“ dodal Bottas, ktorý mal už od začiatku pretekov problémy s generátorom a musel odštartovať s prehustenými gumami.

„Hlavne v prvej časti to bol veľký problém. Sebastian a Lewis na mňa hneď po štarte tlačili a ja som nemohol preteky kontrolovať. Snažili sme urobiť si nejaký náskok, ale na to som nemal dostatočnú priľnavosť pneumatík. A tiež som mal trochu smolu pri safety car,“ poznamenal.

„Zdržal som sa v boxoch o niečo dlhšie a Sebastian sa dostal predo mňa. Navyše vo zvyšku pretekov som nemal rýchlosť a auto nešlo tak ako v kvalifikácii. Snáď zistíme, čím to bolo,“ uviedol Bottas, ktorý aj napriek problémom veril, že by mohol skončiť na druhom mieste.

„Nejakú šancu by som mal,“ povedal. "Musel by som ale tvrdo bojovať a z toho by mohli vyplynúť nebezpečné situácie. Vedenie ale bolo presvedčené, že Lewis bude mať väčšiu šancu dohnať Sebastiana, tak sme to skúsili. Z hľadiska bodov to nič moc nezmenilo, ale on mohol bojovať o víťazstvo, pretože ja som nemal dostatočnú rýchlosť, "dodal.

debata chyba
Viac na túto tému: #Valteri Bottas