Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Hamilton nevzdáva boj o titul. V Brazílii odštartuje z prvého miesta

Lewis Hamilton vyhral kvalifikáciu na Veľkú cenu Brazílie formuly 1 a bude mať v nedeľu dobrú východiskovú pozíciu k ďalšiemu oddialeniu korunovácie tímového kolegu z Mercedesu Nica Rosberga.

12.11.2016 18:48
debata
zväčšiť Lewis Hamilton pred kvalifikáciou VC Brazílie. Foto: Reuters, PAULO WHITAKER
Lewis Hamilton Lewis Hamilton pred kvalifikáciou VC Brazílie.

Nemecký pilot bol v sobotu na okruhu Interlagos v Sao Paule o 102 tisícin pomalší ako úradujúci britský šampión. „Dal som do toho všetko, ale nestačilo to. Pole position ale nie je všetko, stále mám zajtra veľké šance,“ povedal Rosberg a optimisticky sa vyjadril aj ohľadom predpovede, ktorá avizuje počas pretekov veľkú pravdepodobnosť dažďa. „Moje auto je superrýchle na mokrej i suchej trati,“ konštatoval.

Hamilton vybojoval 60. kvalifikačné víťazstvo v kariére. Z pole position odštartuje tretíkrát za sebou, predtým v USA aj v Mexiku preteky vyhral a teraz bude usilovať o deviaty triumf v sezóne a 52. celkovo. V Brazílii ale ešte nikdy nezvíťazil.

„Tu je to ešte len moja druhá pole position, o to som šťastnejší, že budem stáť úplne vpredu. Nico stále zrýchľoval, ale dokázal som sa ubrániť,“ povedal Hamilton.

Rosberg vedie priebežné poradie s náskokom 19 bodov a v prípade víťazstva v Brazílii sa stane prvýkrát majstrom sveta. K zisku titulu mu ale stačí skončiť v Sao Paule a potom za dva týždne v Abú Zabí aj druhý a tretí. V ostatných dvoch rokoch v Brazílii vyhral kvalifikáciu i preteky vždy pred Hamiltonom.

Z druhého radu odštartujú do predposledných pretekov sezóny fínsky pilot Ferrari Kimi Räikkönen a Holanďan Max Verstappen z Red Bullu.

Kvalifikácia na VC Brazílie

1. Hamilton (V. Brit./Mercedes) 1:10,736, 2. Rosberg (Nem./Mercedes) –0,102, 3. Räikkönen (Fín./Ferrari) –0,668, 4. Verstappen (Hol./Red Bull) –0,749, 5. Vettel (Nem./Ferrari) –0,759, 6. Ricciardo (Austr./Red Bull) –0,804, 7. Grosjean (Fr./Ferrari) –1,201, 8. Hülkenberg (Nem./Force India) –1,368, 9. Pérez (Mex./Force India) –1,429, 10. Alonso (Šp./McLaren) –1,530.

debata chyba
Viac na túto tému: #Lewis Hamilton #Nico Rosberg #Veľká cena Brazílie