Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Šťastie vs. smola. Boj mercedesov pokračuje v Suzuke

Zastavil dymiaci monopost. Ešte predtým, ako z neho vystúpil, sa chytil za hlavu. Jeho frustrácia bola obrovská. Nečudo. Možno práve prišiel o body, ktoré ho budú stáť majstrovský titul.

08.10.2016 14:42
Nico Rosberg Foto: ,
Jazdec F1 Nico Rosberg a Lewis Hamilton.
debata

V posledných dňoch mal Lewis Hamilton tento moment určite pred očami. Na minulú nedeľu, keď mu v Malajzii štrnásť kôl pred cieľom vybuchol motor, však môže zabudnúť už tento víkend.

Podarí sa mu stiahnuť 23-bodovú stratu na lídra a zároveň tímového kolegu z Mercedesu Nica Rosberga? Pred Veľkou cenou Japonska, sedemnástym podujatím formuly 1, má Brit všetko vo svojich rukách.

„Stopercentne dôverujem svojmu tímu. Neriešme pády, ale spôsob, ako sa opäť postaviť na nohy,“ uviedol na svojom Instagrame Hamilton.

Krátko po pretekoch v Sepangu hovoril o vyššej moci, ktorá ho chce pripraviť o titul. „Čaká nás ešte päť zastávok a môže sa stať všeličo. Som však úradujúci majster a zažil som aj ťažšie situácie. Udriem už v Suzuke, ktorú mám veľmi rád. Ak to teda moje auto vydrží,“ povedal trochu odľahčene Hamilton. Na slávnej trati môže vyhrať tretíkrát v rade, čo sa zatiaľ podarilo len Michaelovi Schumacherovi (2000–2002). 

Rosberg na japonský triumf stále čaká. Pred týždňom predviedol skvelú stíhaciu jazdu po hodinách v prvej zákrute. Aj napriek penalizácii v závere sa prepracoval na pódium – skončil tretí.

„Víťazstvo by bolo veľmi dôležité. Lewisa problémy motivujú a bude ešte silnejší. Obaja sme zažili šťastie i smolu, počas sezóny sa to vyváži,“ uviedol rodák z Wiesbadenu. Bol najrýchlejší v oboch včerajších tréningoch pred Hamiltonom. Na ďalších pozíciách sa umiestnili jazdci Ferrari a Red Bullu. Aj ich boj o druhé miesto v Pohári konštruktérov sľubuje drámu. 

Nedeľňajšie preteky v Suzuke odštartujú o 7.00 SELČ (priamy prenos Sport2), meteorológovia predpovedajú oblačné počasie s teplotami okolo 19°C.

Poradie MS
Jazdci: 1. Rosberg (Nem./Mercedes) 288 b., 2. Hamilton (V. Brit./Mercedes) 265, 3. Ricciardo (Aus./Red Bull) 204, 4. Räikkönen (Fín./Ferrari) 160, 5. Vettel (Nem./Ferrari) 153, 6. Verstappen (Hol./Red Bull) 147.
Pohár konštruktérov: 1. Mercedes 553, 2. Red Bull 359, 3. Ferrari 313, 4. Force India 124, 5. Williams 121.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #formula 1