Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Rosberg sa pokúsi zastaviť Hamiltona

Vráti sa Nico Rosberg pred štvortýždňovou prestávkou opäť na líderskú pozíciu? Alebo na zaslúžený oddych pôjde v najlepšej nálade Lewis Hamilton?

31.07.2016 06:59
Nico Rosberg Foto: ,
Jazdec F1 Nico Rosberg (vľavo) a jeho tímoví kolega Lewis Hamilton.
debata

Odpoveď na tieto otázky dá víkendová Veľká cena Nemecka automobilov formuly 1.

Domáca trať tímu Mercedes, ktorá sa do kalendára F1 vrátila po ročnej prestávke (vlani sa na Nürburgringu, s ktorým sa mal Hockenheim striedať, nejazdilo, lebo nemal dostatok financií), však Rosbergovi nesedí. Nemec sa na nej dlho nevedel presadiť, kliatbu zlomil až pred dvoma rokmi, keď preteky na Hockenheimringu vyhral a vôbec prvý raz sa tu dostal na stupne víťazov. Navyše, Nemec minulý týždeň v Maďarsku prišiel prvý raz v tejto sezóne o pozíciu vedúceho muža MS.

„Už v Maďarsku som chcel vyhrať,“ povedal Rosberg k pretekom na Hungaroringu. „Z druhého miesta som bol veľmi sklamaný. Nie preto, že som stratil nejaké body,“ vyhlásil pre portál autosport.com Nemec, ktorý ovládol úvodné štyri podujatia tohto roka, no potom sa mu prestalo dariť. „Ale napravím to, lebo tu jazdím doma a chcem si spraviť chuť,“ uviedol.

V dvanástom podujatí sezóny chce však uspieť aj Hamilton. Brit po pomalšom začiatku vyhral päť z posledných šiestich pretekov (päť triumfov má na svojom konte aj jeho tímový parťák Rosberg) a na čele MS má k dobru 6 bodov. Pred letnou pauzou si chce vybudovať ešte väčší náskok. „Pre mňa je dôležité teraz jazdiť rýchlo a vyhrávať, keď sa mi darí,“ poznamenal na margo toho, že jeho motor a ďalšie komponenty strácajú výkon, ale tím ich ešte nemôže bez penalizácie vymeniť.

Štart pretekov na 67 kôl je v nedeľu o 14.00 a v priamom prenose ho odvysiela stanica Sport2.

Poradie MS – jazdci: 1. Hamilton (V. Brit./Mercedes) 192 b., 2. Rosberg (Nem./Mercedes) 186, 3. Ricciardo (Aus./Red Bull) 115, 4. Räikkönen (Fín./Ferrari) 114, 5. Vettel (Nem./Ferrari) 110, 6. Verstappen (Hol./Red Bull) 100.

Pohár konštruktérov: 1. Mercedes 378, 2. Ferrari 224, 3. Red Bull 223, 4. Williams 94, 5. Force India 74, 6. Toro Rosso 45.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Lewis Hamilton #F1 #Nico Rosberg #Hockenheimring