Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Reštart boja o titul. Rosberg v Maďarsku necíti tlak

Úvod sezóny mal ako zo sna. Nemeckú hymnu si na najvyššom stupienku pódia vychutnal štyrikrát za sebou. Spolu s koncom minulého ročníka formuly 1 dokonca zaznamenal šnúru siedmich prvenstiev.

24.07.2016 06:00
Nico Rosberg Foto: ,
Nico Rosberg.
debata

Úchvatná forma Nica Rosberga sa však skončila. Jeho komfortný náskok 43 bodov po májových pretekoch v Soči sa pred víkendovou Veľkou cenou Maďarska zmenšil na jediný. Druhá polovica šampionátu tak sľubuje veľkú drámu a reštart súboja o titul.

Zlom nastal v Barcelone. Vzájomná kolízia Rosberga s tímovým kolegom z Mercedesu Lewisom Hamiltonom v prvom kole akoby prospela britskému obhajcovi titulu. Vyhral štyri z nasledujúcich piatich podujatí, len raz sa tešil Rosberg. „Necítim žiadny tlak, mám predsa najlepšiu sezónu zo všetkých pilotov,“ uviedol Rosberg pre Guardian.

Na margo rivality s Hamiltonom doplnil: „Naše výsledky prebiehajú vo vlnách. Mal by nastať čas, keď sa tá Lewisova skončí. Zdolať ho je úžasný pocit, pretože ide o úradujúceho šampióna. Rešpektujem ho, no momentálne nie sme najlepšími priateľmi. Môže za to zrejme aj naša súťaživosť,“ Rodák z Wiesbadenu včera predĺžil s Mercedesom kontrakt do konca sezóny 2018. Šéf stajne Toto Wolff zdôraznil, že Rosberg je pre ňu dôležitým jazdcom.

Hamilton cíti, že má šancu prevziať vedenie v seriáli – vôbec prvýkrát v tejto sezóne. V Maďarsku vyhral štyrikrát rovnako ako rekordér Michael Schumacher. „Hungaroring mi sedí a už sa neviem dočkať štartu,“ tvrdí Brit. Zaujímavosťou je, že Rosberg na trati neďaleko Budapešti zatiaľ nestál ani na pódiu.

Meteorológovia predpovedajú na nedeľňajšie preteky (štart o 14.00 SELČ, priamy prenos Sport2) slnečné počasie s 30-stupňovými teplotami.

debata chyba
Viac na túto tému: #Lewis Hamilton #Nico Rosberg