Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Rosberg zabojuje o ôsmy triumf

Austrália, Bahrajn, Čína, Rusko. Všetky tohtoročné zastávky formuly 1 mali jedného víťaza - Nica Rosberga. Jazdec Mercedesu ťahá úchvatnú sériu. Spolu s minulým ročníkom vyhral sedem podujatí po sebe. Podarí sa nemeckému pretekárovi obhájiť triumf aj na víkendovej Veľkej cene Španielska?

14.05.2016 07:00
Nico Rosberg Foto: ,
Nico Rosberg.
debata

„Tieto momenty si užívam. Pokúsim sa, aby trvali čo najdlhšie, najlepšie by bolo až do posledných pretekov,“ povedal uvoľnený Rosberg pre oficiálnu stránku šampionátu. V priebežnom poradí má pred druhým jazdcom, tímovým kolegom Lewisom Hamiltonom, 43-bodový náskok.

Britskému obhajcovi titulu sa nevyhli problémy s motorom. Aj kvôli nim bol dvakrát druhý, raz tretí a raz siedmy. „Verím, že v Španielsku už bude všetko v poriadku. Som rýchly a chcem to potvrdiť aj na trati,“ verí si Hamilton.

Nedeľňajšie preteky v Barcelone odštartujú o 14.00 (priamy prenos Sport2), meteorológovia predpovedajú slnečné počasie s teplotou 20°C.

Poradie MS: 1. Rosberg (Nem./Mercedes) 100 b., 2. Hamilton (V. Brit./Mercedes) 57, 3. Räikkönen (Fín./Ferrari) 43, 4. Ricciardo (Aus./Red Bull) 36, 5. Vettel (Nem./Ferrari) 33, 6. Massa (Braz./Williams) 32. Pohár konštruktérov: 1. Mercedes 157 bodov, 2. Ferrari 76, 3. Red Bull 57, 4. Williams 51, 5. Haas 22. <pe>

Gonda štartuje sezónu GP3

Na slávnom okruhu Catalunya bude mať cez víkend zastúpenie aj slovenský motošport. Dvadsaťdvaročného pretekára Richarda Gondu čaká premiéra v sérii GP3, tradičnom sprievodnom podujatí F1. „GP3 patrí medzi svetovo najvyrovnanejšie formulové šampionáty, aj pre špičkové jazdecké obsadenie a vyrovnané tímy, no ja sa rád púšťam do ťažkých výziev. Už sa neviem dočkať,“ uviedol Gonda. Do prvých pretekov odštartuje v sobotu (od 17.20, naživo na Sport1), do druhých v nedeľu (9.20, Sport2).

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Nico Rosberg