Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Rosberg odštartuje v Soči z prvého miesta, ďalšia smola Hamiltona

Líder majstrovstiev sveta formuly 1 Nico Rosberg z Nemecka deklasoval konkurenciu v sobotňajšej kvalifikácii na Veľkú cenu Ruska.

30.04.2016 15:50
Nico Rosberg, Soči Foto: ,
Pohľad na trať v Soči s Nicom Rosbergom, víťazom kvalifikácie.
debata

Pilot Mercedesu vybojoval druhú pole position v sezóne s náskokom 706 tisícin sekundy pred krajanom Sebastianom Vettelom z Ferrari a zaistil si ideálne podmienky na udržanie doterajšej neporaziteľnosti v sezóne.

Jeho tímový kolega Lewis Hamilton pre poruchu motora nezasiahol do kvalifikačného finále a v nedeľu odštartuje až z desiateho miesta. Víťaza oboch doterajších ročníkov v Soči zradil monopost podobne ako v pred dvoma týždňami v Číne, kde dokonca nezajazdil v kvalifikácii ani jedno merané kolo a odštartoval z posledného miesta.

Dobrú východiskovú pozíciu ale nebude mať ani Vettel. Kvôli predčasnej výmene prevodovky ho penalizovali stratou piatich miest, do štvrtých pretekov sezóny preto vyrazí až zo siedmej priečky.

Vedľa Rosberga, ktorý vybojoval 24. pole position v kariére, sa do prvého radu postaví Valtteri Bottas. Fínsky pilot Williamsu zajazdil v kvalifikácii v Olympijskom parku tretí čas rovnako ako v predchádzajúcich dvoch rokoch, keď prvý rad zakaždým obsadili jazdci Mercedesu. Jeho strata na Rosberga už ale presiahla sekundu. Z druhého radu odštartujú Bottasov krajan Kimi Räikkönen z Ferrari a tímový kolega Felipe Massa z Brazílie.

Výsledky – Veľká cena Ruska F1 – sobota – kvalifikácia: 1. Nico Rosberg (Nem.) Mercedes 1:35,417 min, 2. Sebastian Vettel (Nem.) Ferrari +0,706 s, 3. Valtteri Bottas (Fín.) Williams +1,119, 4. Kimi Räikkönen (Fín.) Ferrari +1,246, 5. Felipe Massa (Braz.) Williams +1,599, 6. Daniel Ricciardo (Aus.) Red Bull +1,708

debata chyba
Viac na túto tému: #Lewis Hamilton #Nico Rosberg #Veľká cena Ruska