Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Hamilton zaútočí v Soči na hetrik a návrat na špicu

V krátkej histórii moderného okruhu v areáli zimných olympijských hier 2014 ešte nenašiel premožiteľa.

30.04.2016 10:00
Lewis Hamilton Foto: ,
Lewis Hamilton.
debata

Cez víkend zabojuje v Soči o tretie víťazstvo v rade. Úradujúci majster sveta formuly 1 Lewis Hamilton napriek tomu nebude na Veľkej cene Ruska najväčším favoritom. Oveľa lepšie má rozbehnutú sezónu jeho tímový kolega z Mercedesu Nico Rosberg, víťaz všetkých troch podujatí a spolu so záverom minulého ročníka šiestich v sérii.

Hamilton síce vlani v októbri v predstihu obhájil titul, no odvtedy na najvyššom pódiovom stupienku chýba. A po pretekoch v Číne, kde sa stíhacou jazdou prepracoval z posledného na siedme miesto, sa jeho strata na Rosberga navýšila na 36 bodov.

„Zaostávam, no tento rozdiel sa dá skresať. Jazdím 23 rokov, už som čelil aj väčším výzvam – a zvládol som ich. Za ten čas som sa naučil, že musím zostať pokojný a tvrdo pracovať. Situácia sa napokon obráti v môj prospech,“ tvrdí odhodlane britský pilot pre oficiálnu stránku šampionátu.

Nemec Rosberg je uvoľnený, ale brzdí predčasnú radosť. Víťazi úvodnej trojice pretekov v kalendári sa doteraz vždy stali aj šampiónmi. „Táto štatistika nevypovedá o ničom. Treba si uvedomiť, že máme za sebou len tri veľké ceny a do konca sezóny nás ešte čaká osemnásť. Stačia jedny nevydarené preteky a o náskok prídem. Som realista a myslím si, že Ferrari, ale aj iné stajne ešte naplno neukázali svoje kvality,“ vraví syn majstra sveta z roku 1982 Kekeho.

Veľká cena na modernom okruhu s viacerými rýchlymi zákrutami a technickými pasážami sa doteraz jazdila v októbri, v prvej polovici kalendári figuruje premiérovo. Meteorológovia predpovedajú na víkend teploty okolo 16 °C bez dažďa. Nedeľňajšie preteky odštartujú o 14.00 (priamy prenos Sport2).

Poradie MS
Jazdci: 1. Rosberg (Nem./Mercedes) 75 bodov, 2. Hamilton (V. Brit./Mercedes) 39, 3. Ricciardo (Aus./Red Bull) 36, 4. Vettel (Nem./Ferrari) 33, 5. Räikkönen (Fín./Ferrari)
28, 6. Massa (Braz./Williams) 22. Pohár konštruktérov: 1. Mercedes 114 bodov, 2. Ferrari 61, 3. Red Bull 57, 4. Williams 29, 5. Haas 18.

debata chyba
Viac na túto tému: #VC Soči