Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Rosberg je zatiaľ stopercentný. Predĺži sériu v Číne?

Jeho víťazná séria trvajúca od záveru minuloročnej sezóny je obdivuhodná. Penalizácia najväčšieho konkurenta mu dáva šancu predĺžiť ju.

16.04.2016 11:00
Rosberg Foto: ,
Radosť nemeckého pilota Nica Rosberga.
debata

Na Nica Rosberga čaká na víkendovej Veľkej cene Číny, treťom podujatí majstrovstiev sveta formuly 1, boj o šiesty triumf za sebou. V histórii najprestížnejšieho motoristického šampionátu sa to podarilo len trom pilotom.

Pre nemeckého jazdca je okruh v Šanghaji výnimočný. V roku 2012 na ňom vyhral premiérovú veľkú cenu v F1. Jeho tímový kolega a obhajca titulu Lewis Hamilton sa v Číne tešil štyrikrát, čo je najviac v dvanásťročnej histórii trate. Tentoraz ho čaká náročná úloha. Pre výmenu prevodovky príde na štarte o päť miest.

„Nie je to málo, ale tento trest mi pridal motiváciu. Milujem boj o pozície a teraz mám príležitosť dokázať, že sa dostanem na čelo aj z tých menej výhodných. Nico má uľahčenú situáciu, to však neznamená, že ho v pretekoch nepotrápim,“ vraví Hamilton pre oficiálnu stránku šampionátu.

Rosberg si to uvedomuje. „Lewisa určite netreba dopredu odpisovať. Trať poskytuje veľa šancí na predbiehanie a dôležitá bude aj správna voľba pneumatík. Verím si a chcem vyhrávať aj naďalej,“ tvrdí vicemajster sveta. Na čele priebežného poradia má sedemnásťbodový náskok.

Vo Ferrari by po druhom mieste Kimiho Räikkönena v Bahrajne radi videli červený monopost ešte o priečku vyššie. Sebastian Vettel pred dvoma týždňami pre poruchu ani neodštartoval.

„Pracujeme na odstránení chýb. Stále je čo zlepšovať, vieme byť aj rýchlejší,“ povedal po včerajšom druhom voľnom tréningu. Štvornásobný svetový šampión v ňom bol najrýchlejší pred svojím kolegom Räikkönenom.

V Šanghaji sa šampionát vráti k staronovému formátu kvalifikácie, experiment s vyraďovaním pretekárov končí. Sobotňajší boj o umiestnenia na štartovom rošte by mal poznačiť dážď, nedeľňajšie preteky (8.00 SELČ, priamy prenos Sport2) by sa už mali uskutočniť na suchej trati a s teplotami okolo 23 stupňov Celzia.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Lewis Hamilton #F1 #Sebastian Vettel #Nico Rosberg #Veľká cena Číny