Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Austrália odštartovala v daždi. Obhajca musí zabrať

Šesť rozličných víťazov v ostatných šiestich sezónach. Previerka zimných testov na horúcej trati, ktorá načrtne pomer síl v novom ročníku. Víkendová Veľká cena Austrálie, úvodné podujatie v kalendári formuly 1, sľubuje niekoľko lákadiel.

19.03.2016 09:00
Lewis Hamilton Foto: ,
Lewis Hamilton po tréningu pred VC Austrálie.
debata

Do areálu okruhu Albert Park prišiel v bielych, štýlovo rozstrapkaných nohaviciach. Na krku sa mu trblietal zlatý náhrdelník, v ušiach diamantové náušnice. Jeho imidž dotvárali extravagantné okuliare a dokonale zastrihnutá briadka. Obhajca majstrovského titulu Lewis Hamilton si v Melbourne užíva pozornosť fanúšikov i médií. Ako hollywoodska hviezda.

„Som nadšený ako dieťa, ktoré sa chystá otvoriť vianočný darček. Štartové pole vyzerá byť tento rok vyrovnanejšie ako vlani, budem musieť poriadne zabrať. Myslím si, že vo Ferrari sú bližšie ako tvrdia a predvedú sa hneď na úvod,“ uviedol na tlačovej konferencii Hamilton.

Brit ovládol oba piatkové – pre Austráliu netradične – upršané a veterné tréningy, jeho tímový kolega Nico Rosberg sa v druhom na mokrej trati pošmykol a zlomil predné krídlo. „Nebol to ideálny vstup do víkendu. Zrýchlil som a potom som stratil kontrolu nad autom. Verím, že v kvalifikácii a pretekoch sa predvediem v lepšom svetle,“ reagoval nemecký pilot.

Na ťažké podmienky doplatil aj jazdec Ferrari Sebastian Vettel, ktorého považujú za najväčšieho súpera dvojice z Mercedesu. V prvom tréningu nezaznamenal žiadne merané kolo, v druhom dosiahol ôsmy najrýchlejší čas.

„Veľa poznatkov sme si z takéhoto úvodu nezobrali. Bol to trochu stratený čas, ale občas sa to stáva,“ vravel štvornásobný svetový šampión. V Austrálii vyhral ešte v roku 2011 vo farbách Red Bullu. Zaujímavosťou je, v uplynulých šiestich rokoch mala otváracia Grand Prix iného víťaza.

Počasie sa má podľa predpovedí meteorológov zlepšovať. Sobotňajšiu kvalifikáciu (začiatok o 7.00 SEČ) môžu poznačiť prehánky, v nedeľu by mali jazdci odštartovať (o 6.00 SEČ) na suchej trati. Priame prenosy prinesú stanice Sport1 a Sport2.

debata chyba
Viac na túto tému: #Lewis Hamilton #formula 1