Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky
Tour de France 2021
Etapa č. 20 17.07. 11:40
Libourne - Saint-Emilion
play
profil trate individuálna časovka
dĺžka trate 31 km
poradie:
1. Van Aert
2. Asgreen
3. Vingegaard

Analýza etapy

Redakcia Pravda
analyzuje Pravda redaktori športového oddelenia

A je to tu. Deň, ktorý sa vlani ukázal ako kľúčový. Dvadsiata etapa je tak, ako v roku 2020,m časovka.

Len pre pripomenutie, čo sa udialo v septembri. Primoź Roglič má veľmi solídny náskok pred krajanom Tadejom Pogačarom, experti naznačovali, že je aj o niečo lepší časovkách.

Lenže toto je Tour de France a v treťom týždni sa aj papierové predpoklady stavajú naruby. Zatiaľ čo Roglić zašiel priemernú časovku, Pogačar na Planine krásnych dievčat doslova lietal. Minútovú stratu zmazal už na úpätí krátkeho stúpania, ďalšiu na ňom pridal.

Bol to obrovský šok. Podľa expertov to bol z pohľadu Pogačara jeden z najlepších výkonov všetkých čias. Prekvapení vraj zostali aj samotní Slovinci, ktorí želali triumf skúsenejšiemu Roblićovi..

Tento rok to bude časovka pre absolútnych rovinárov. Žiadna stúpanie nás nečaká. Meria viac ako 30 kilometrov a preto v cieli čakajte veľké rozdiely.

Prvý boj s chronometrom ovládol na tejto Tour Pogačar a zapoćal tak veľkú jazdu. V tejto chvíli má nedostižný náskok. Otázkou je, do akej miery bude chcieť riskovať. Ak však dá do toho maximum, bude najväčším favoritom na výhru v etape aj tentoraz.

Organizátori TdF si to takto akiste nepredstavovali. Chceli šou, tak ako vlani, aj teraz sa malo rozhodovať o žltom drese na časovkárskom stroji. Prudhomme mieni, Pogačar mení – o víťazovi je rozhodnuté.

Profil etapy

profil etapy