Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky
Tour de France 2021
Etapa č. 6 01.07. 12:00
Tours - Chàteauroux
play
profil trate rovinatá
dĺžka trate 160 km
poradie:
1. Cavendish
2. Philipsen
3. Bouhanni
5. Sagan

Analýza etapy

Redakcia Pravda
analyzuje Pravda redaktori športového oddelenia

Časovky menia etapové preteky viac ako si myslíme. Zamiešajú celkovým poradím, oddelia tých, ktorí majú šancu na žltých dres od veľkej skupiny, ktorá ju práve stratila. Zároveň sú pre mnohých cyklistov akýmsi oddychovým dňom a prípravou na ten nasledujúci.

Čaká nás šiesta etapa a na štarte početná skupina namotivovaných a relatívne čerstvých jazdcov. Etapa z Tours do Chateauroux meria 160 kilometrov a nasmeruje pelotón k Alpám, kde sa cez víkend odohrá jedno veľké divadlo.

Trať je jednoduchá, na pretekárov čaká len jedno stúpanie štvrtej kategórie. Na papieri to je čistý šprintérsky deň. V roku 2019 skupina analytikov vypočítala, že úniky sú v etapách s rovinatým profilom úspešné iba v dvoch percentách prípadov.

Šanca 1:50…

Čo očakávať od jazdcov? Pochopiteľne, jeden solídny denný únik tu akiste bude. Predpokladáme v ňom mix pretekárov z tímov, ktoré buď dostali pred štartom Tour divokú kartu alebo vo svojich radoch nemajú ortodoxného šprintéra.

Z Tour už odišiel najrýchlejší muž súčasného pelotónu, Caleb Ewan, aj preto bude zrejme aktívne Lotto, ktoré môžu doplniť menšie B&B Hotels a TotalEnergies. V úniku však nečakajte veľké mená, Thomas de Gendt z Lotta a Soren Kragh Andersen z DSM si počkajú na piatkovú, zvlnenú etapu.

O tempo sa dnes budú starať šprintérske tímy. Napokon, je to ich posledná príležitosť uspieť minimálne do utorku. Mark Cavendish z Quick-Stepu je plný sebavedomia, tím Alpecin sa ukazuje ako tím s najlepším vláčikom na Tour. Pozor aj na Francúzov Nacera Bouhanniho a Arnauda Démara.

Peter Sagan? Na tohtoročnej Tour zatiaľ nepotvrdil rýchle nohy, ale nepatrí sa ho vopred odpísať.

Profil etapy

profil etapy