Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky
Giro 2020
Etapa č. 21 25.10. 13:00
Cernusco sul Naviglio - Miláno
play
profil trate individuálna časovka
dĺžka trate 15,7 km
poradie:
1. Ganna
2. Campenaerts
3. Dennis
52. Sagan

Analýza etapy

Redakcia Pravda
analyzuje Pravda redaktori športového oddelenia

Dráma do samého konca. Nebýva zvykom, aby na pretekoch Grand Tour mali dvaja pretekári na čele poradia pred poslednou etapou identický čas. Tohtoročné Giro d´Italia si napínavejšie rozuzlenie ani nemohlo želať.

Rovnako ako vo štvrtok na Stelviu, aj posledná horská etapa videla súboj dvojice Jai Hindley (Sunweb), Teo Geoghegan Hart (Ineos). Etapu vyhral Hart, Hindley vyzliekol z ružového dresu tímového kolegu Wilca Keldermana.

Obaja mladíci tak majú dnes v poslednej etape, individuálnej časovke na 15,7 km s finišom pri slávnej milánskej katedrále Duomo, najväčšie šance na celkový úspech.

Giro d'Italia 2020 Fotogaléria - 74 fotiek Všetky fotky
Trofej pre víťaza Gira pred gotickou katedrálou...

Ale pozor! Kelderman je silnejší v časovke ako Hindley s Hartom a do tímu Bora-Hansgrohe, kam prestúpi na konci roka, by rád prišiel ako šampión Gira.

Vyzerá to tak, že posledná etapa ponúkne rovnako dramatické divadlo ako záverečná jazda proti chronometru na Tour de France. V nej predviedol fantastický výkon Tadej Pogačar, vyzliekol krajana Primoža Rogliča zo žltého trička a priviezol si ho do Paríža.

Poslednú etapu na Gire absolvuje aj Peter Sagan, ktorý medzi favoritov časovky tradične nepatrí. S Corsa Rosa sa rozlúči s bilanciu víťazstvo, štyri druhé miesto a konečná druhá priečka v bodovacej súťaži.

Profil etapy

profil etapy