Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov podcast Výsledky výsledky
Giro 2020
Etapa č. 16 20.10. 12:00
Udine - San Daniele del Friuli
play
profil trate kopcovitá
dĺžka trate 229 km
poradie:
1. Tratnik
2. O'Connor
3. Battaglin
118. Sagan

Analýza etapy

Redakcia Pravda
analyzuje Pravda redaktori športového oddelenia

Cyklistov na Gire čaká posledný týždeň súťaženia a treba povedať, že im niet čo závidieť. Od utorka do soboty absolvujú päť etáp, ktoré majú spolu viac ako 1000 kilometrov, z toho tri etapy majú horský profil.

Dnešná etapa z Udine do San Daniele del Friuli nasleduje po dni voľna, meria 229 km a je druhou najdlhšou v tohtoročnom itinerári Corsa Rosa.

Profilom sa podobá na 10. etapu s cieľom v Tortorete, ktorú po skvelom výkone vyhral Peter Sagan. Jeho fanúšikovia dúfajú, že slovenský šampión napodobní výkon z minulého týždňa, po ktorom by sa opäť mohol tešiť z výhry.

Giro d'Italia 2020 Fotogaléria - 74 fotiek Všetky fotky
Trofej pre víťaza Gira pred gotickou katedrálou...

Etapa obsahuje šesť klasifikovaných stúpaní, päť z nich je tretej kategórie. Najvyšší kopec – Madonnina del Domm – je na programe hneď v úvode dňa. Stúpanie sa začne 19 km po štarte, meria 11 kilometrov s priemerným sklonom 7,1 percenta a je ideálnou šancou pre záujemcov o únik.

Potom sa pôjde 30 kilometrov po rovine, nasleduje kopec Monte Spig, špurterská prémia Cividale del Friuli, ďalší úsek po rovine a stúpanie na Monteaperta.

Jazdci sa následne dostanú na okruh, ktorý absolvujú trikrát. Jeho dominantou je kopec Monte di Ragogna (2,8 km, priemerný sklon 10,4 percenta).

Finišovať sa bude v mestečku San Daniele del Friuli, posledné kilometre majú podobne ako celá etapa klasikársky profil.

Profil etapy

profil etapy