Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov podcast Výsledky výsledky
Giro 2020
Etapa č. 15 18.10. 12:00
Base Area Rivolto - Piancavallo
play
profil trate horská
dĺžka trate 185 km
poradie:
1. Hart
2. Kelderman
3. Hindley
132. Sagan

Analýza etapy

Redakcia Pravda
analyzuje Pravda redaktori športového oddelenia

Pätnásta etapa je na počesť talianskej akrobatickej letky Frece Tricolori, ktorú sme mali niekoľkokrát možnosť vidieť vystupovať aj na Slovensku. Toto legendárne zoskupenie oslavuje 60. jubileum.

Bude to deň pre vrchárov a pretekárov v celkovom hodnotení. Na pelotón čakajú štyri náročné stúpania, to posledné do lyžiarskeho strediska Piancavallo, kde v roku 1998, pri premiére v itinerári Giro d´Italia, po sóle triumfoval Marco Pantani. Pred dvomi rokmi sa tu radoval Španiel Mikel Landa.

Je celkom možné, že do akcie sa spočiatku zapojí aj Peter Sagan. Prémiové body sa totiž budú rozdávať až za prvým stúpaním druhej kategórie. Ak si ich bude chcieť uchmatnúť, na vrchole 10,6 kilometrového kopca s priemerom 5,4 percenta by mal byť medzi prvými.

Pochopiteľne, všetko, čo sa odohrá za prémiou, už bude zrejme vyše hlavy pre najlepších špurtérov. To najnáročnejšie totiž príde až na záver. Piancavallo je 14,5 kilometrové stúpanie s priemerom 9,4 percenta. Tí, ktorí budú mať problémy v úvodných kilometroch, budú mať problém – druhá časť je ešte o niečo náročnejšia…

Vyzlečie toto známe horské stredisko Jaoa Almeidu z ružového dresu? Pokojne sa to môže stať, jeho minútový náskok totiž nemusí hrať vôbec žiadnu rolu.

Profil etapy

profil etapy