Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov podcast Výsledky výsledky
Giro 2020
Etapa č. 12 15.10. 12:00
Cesenatico - Cesenatico
play
profil trate horská
dĺžka trate 204 km
poradie:
1. Narváez
2. Padun
3. Clarke
76. Sagan

Analýza etapy

Redakcia Pravda
analyzuje Pravda redaktori športového oddelenia

Štart aj cieľ na jednom mieste. Alebo inak: Z Cesenatica do Cesenatica. Ako pocta legendárnemu Marcovi Pantanimu, ktorý sa v tomto mestečku narodil a vyrástol. A kde sa z neho stal aj výnimočný cyklista.

Bude to iná etapa ako v stredu – šitá pre širšie spektrum jazdcov. Tešiť sa môže niekto z úniku, klasikár, ale aj vrchár. Štrvrtok na Giro d´Italia je jedna veľká lotéria.

Na jazdcov čaká deväť stúpaní, z toho päť je kategorizovaných. Tri trojky a dve štvorky. Pelotón dovedna nastúpa 3800 výškových metrov.

Tak ako sa začne, tak sa aj skončí – na rovine. Medzitým sa však pôjde aj do kopcov – v jednej chvíli bude na cyklistov čakať pasáž so 14 percentami.

Giro d'Italia 2020 Fotogaléria - 74 fotiek Všetky fotky
Trofej pre víťaza Gira pred gotickou katedrálou...

Bojovať sa bude nielen o etapu, ale aj body. Najprv na dvoch prémiách, ktoré sa ukrývajú za kopcami a teda to je aj sľubná šanca pre Petra Sagana zmenšiť manko na Arnauda Démara.

Experti predpovedajú, že tentokrát môže byť úspešný únik. Možné však je, že dianie bude chcieť kontrolovať aj Bora-Hansgrohe, ktorá by mohla vytvoriť tlak na FDJ s Demárom. V takom prípade by nebol bez šance ani Peter Sagan.

Profil etapy

profil etapy