Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov podcast Výsledky výsledky
Giro 2020
Etapa č. 11 14.10. 12:00
Porto Sant´Elpidio - Rimini
play
profil trate zvlnená
dĺžka trate 182 km
poradie:
1. Démare
2. Sagan
3. Hodeg

Analýza etapy

Redakcia Pravda
analyzuje Pravda redaktori športového oddelenia

Peter Sagan už jeden z cieľov na tohtoročnom Giro d'Italia splnil – v utorok ovládol po famóznom sóle 10. etapu. Teraz sa môže zamerať na ďalšie plány. Napríklad cyklámenový dres.

Dnes je ten deň, keď sa o víťazstvo budú biť špurtéri. To znamená, že v hre bude aj veľká porcia bodov. Etapa ako stvorená pre rýchlika Arnauda Démara z Groupama-FDJ a možno aj nášho šampióna, ktorý vie mať tiež rýchle nohy.

Jedenásta etapa meria 182 kilometrov a smeruje z Porto Sant'Elpidio do známeho pobrežného letoviska Rimini. Na trase sú aj dve rýchlostné prémie, prvá v polovici trate pred prvým stúpaním, druhá necelých 40 kilometrov pred cieľom.

Giro d'Italia 2020 Fotogaléria - 74 fotiek Všetky fotky
Trofej pre víťaza Gira pred gotickou katedrálou...

Posledných šesťdesiat kilometrov ju čistá rovina, pelotón sa niekoľkokrát odkloní a následne vráti k Jadranskému moru.

Šesťsto metrov pred cieľom je ostrá zákruta – šancu v samotnom finiši budú mať len dobre pozične postavení pretekári. Ideálne, aby v tej chvíli mali pred sebou ešte dvoch tímových kolegov.

Pripomíname, že 30-ročný Slovák stráca v bodovacej súťaži na Démara 20 bodov, to okrem iného znamená, že cyklámenový dres sa dnes môže pokojne prezliekať.

Mimochodom, Rimini je mesto, v ktorom 14. februára 2004 zomrel legendárny Marco Pantani. V meste pripomína slávneho talianskeho vrchára hneď niekoľko monumentov. Napokon, Pantani pochádzal z neďalekého Cesenatica.

Profil etapy

profil etapy