Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov podcast Výsledky výsledky
Giro 2020
Etapa č. 1 03.10. 12:00
Monreale - Palermo
play
profil trate individuálna časovka
dĺžka trate 15,1 km
poradie:
1. Ganna
2. Joao Almeida
3. Mikkel Bjerg
106. Sagan

Analýza etapy

Redakcia Pravda
analyzuje Pravda redaktori športového oddelenia

Preview etapy

Sicília mala byť pôvodne dejiskom začiatku budúcoročnej edície Corsa Rosa, ale pandémia všetko zmenila.

Organizátori museli pre koronasituáciu zrušiť plány so štartom v Budapešti a ostrov v Stredozemnom mori ihneď priskočil ako pohotová náhrada.

Giro 2020 ponúkne tri časovky, tú prvú hneď v prvej etape. Pätnásť kilometrov dlhá trať v okolí Palerma ponúkne zaujímavý profil. Jazdci začnú v historickom centre mestečka Monreale.

Krátko po úvode ich čaká kilometrové stúpanie k Normanskej katedrále. Stúpanie je hodnotené ako kopec štvrtej kategórie a jazdec, ktorý na vrchole zaznamená najrýchlejší medzičas, sa po etape oblečie do modrého dresu pre lídra vrchárskej súťaže.

Následne sa pôjde už len z kopca s finišom v Palerme. Posledných šesť kilometrov nasleduje po rovných uliciach historického centra ikonického mesta, kde najlepší tempári môžu dosiahnuť skutočne vysoké rýchlosti.

Medzi najväčších favoritov etapy patria miláčik domácich fanúšikov, čerstvý majster sveta v časovke Filippo Ganna, jeho tímový kolega z Ineosu Geraint Thomas či ďalší špecialista na jazdu proti chronometru Victor Campenaerts z tímu NTT.

Profil etapy

profil etapy