Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Toto sa nemalo stať. Prehovoril fotograf, ktorého vodič zablokoval Pogačara

Fotograf Bernard Papon sa ospravedlnil cyklistovi Tadejovi Pogačarovi za incident zo sobotňajšej 14. etapy Tour de France.

16.07.2023 17:22
Jonas Vingegaard Foto: ,
Jonas Vingegaard v žltom drese a Tadej Pogačar počas 14. etapy Tour.
debata

Vodič jeho motorky zablokoval počas stúpania pretekára, ktorý sa pokúšal o únik v súboji so svojím najväčším rivalom a obhajcom Jonasom Vingegaardom.

„Nebudem vysvetľovať niečo nevysvetliteľné. Toto sa nemalo stať, mal som vodiča požiadať, aby sme odišli rýchlejšie a skôr,“ citovala Papona agentúra DPA.

Tadej Pogačar Čítajte viac Neakceptovateľné, hromžia v Pogačarovom tíme. Slovinca zablokoval motorkár a organizátori konali

„Keď som videl Tadeja Pogačara zrýchľovať, okamžite som to povedal vodičovi. Nemal však kam ísť,“ dodal fotograf, ktorý dostal spolu s vodičom zákaz na nedeľňajšiu 15. etapu. Každý z nich dostal aj pokutu vo výške 500 švajčiarskych frankov.

Jazdec stajne SAE Team Emirates zostal na záverečnom kopci trasy sám s Vingegaardom. Slovinec na neho pred etapou strácal deväť sekúnd a v stúpaní sa dvakrát pokúsil odtrhnúť.

Tour de France, fanúšikovia Čítajte aj Vpredu úchvatný súboj, vzadu divoký žúr. To, čo vyparatil hviezdny cyklista po zdolaní posledného kopca, ste ešte nevideli

V dlhom 11,6 km kopci so sklonom 8,5 percenta nastúpil Pogačar štyri kilometre pred vrcholom.

Na svojho rivala si vypracoval šesťsekundový náskok, ale Dán sa nezlomil a onedlho išli obaja bok po boku. Pogačar vyskúšal aj druhý útok, no ten okamžite zastavila sprievodná motorka.

Vingegaard potom vyrazil tesne pred vrcholom a prišiel si pre osem bonusových sekúnd, Pogačar si ich pripísal päť. Líder SAE bol v cieli druhý za víťazným Carlosom Rodriguezom (Ineos), Vingegaard tretí, a po sobote tak stráca v celkovom poradí desať sekúnd.

Hromadný pád v 15. etape Tour so zvučnými menami Fotogaléria - 16 fotiek Všetky fotky
 Nathan van Hooydonck po páde v 15. etape Tour.
debata chyba
Viac na túto tému: #Tour de France #Tadej Pogačar