Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Predbehol dobu, uchvátil davy. V obľube schoval Sagan do vrecka aj víťaza Tour. Teraz túži po tichu

Už v nedeľu sa skončí jedna veľká éra. Obdobie, keď Slovensko v lete žilo Tour de France.

22.07.2023 16:01
Peter Sagan Foto:
O Petra Sagana je zo strany fanúšikov na Tour de France veľký záujem.
debata (12)

Jej 110. ročník vyvrcholí dojazdom do Paríža. Ak sa nič mimoriadne neudeje, celkovým víťazom bude obhajca víťazstva Dán Jonas Vingegaard. Istotou však je, že Peter Sagan na Starej dáme šliapal do pedálov poslednýkrát v živote.

Čas obrátiť list

Tento rok na Tour nezaznamenal žiadne výrazne umiestnenie. Najlepšie skončil ôsmy, čo sa mu doteraz nikdy nestalo. Na všetkých sedemnástich Grand Tours, na ktorých v minulosti štartoval, skončil aspoň raz v najlepšej päťke.

Sagan naposledy vo Francúzsku triumfoval v sezóne 2019, celkovo dvanásťkrát. Získal sedem zelených dresov v bodovacej súťaži, čo je historický unikát.

Tentoraz však zamieri do Paríža bez tradičného lesku. Napokon, aj pre belgický denník Het Laatste Nieuws priznal, že najslávnejšie preteky na svete ho viac nenadchýňajú.

Peter Sagan Čítajte viac Neviem, čo čakali! Sagan po hektickej naháňačke hľadal slová, súperom potom poslal jasný odkaz

„Zo skúseností viem, že vyhrať a niečo dosiahnuť je veľmi zábavné. Ale opýtajte sa každého, kto jazdil na Tour viac ako desaťkrát, či sa mu to stále páči a odpoveď bude ‘nie‘," odpovedal Sagan na otázku novinára.

„Sú to najväčšie preteky na svete, je tam obrovský tlak. Je to oveľa viac o sústredení a snahe robiť všetko správne, než o zábave. Tour nie je žiadna sranda," pokračoval.

Aj preto sa v januári definitívne rozhodol ukončiť bohatú kariéru. „Som vďačný za to, čo som dosiahol, mám pocit, že to boli neuveriteľné výsledky. No veľa som tomu obetoval. Už to viac nedokážem. Je čas obrátiť list," doplnil.

12 debata chyba
Viac na túto tému: #Tour de France #Peter Sagan