Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Neviem, čo čakali! Sagan po hektickej naháňačke hľadal slová, súperom potom poslal jasný odkaz

Peter Sagan mal v 18. etape Tour de France jednu z posledných šancí na etapový triumf, napokon skončil na 15. mieste. Vyhral ju z úniku Dán Kaspar Asgreen.

21.07.2023 06:28
Peter Sagan Foto:
Peter Sagan.
debata (9)

„Nemám slov,“ pousmial slovenský cyklista pri hodnotení záveru etapy pre RTVS.

„Ale musím povedať, že som aj rád, že vyhral Asgreen, ktorý odišiel hneď od štartu a úniku to vydržalo až do konca. Som prekvapený aj rád, že sa udržali pred pelotónom až do úplného konca,“ pokračoval trojnásobný majster sveta.

Okrem Asgreena sa po úvodných troch kilometroch dostali do úniku aj Jonas Abrahamsen a Victor Campenaerts, neskôr sa k nim pripojil Pascal Eenkhoorn.

Kasper Asgreen Čítajte aj Šialený deň, celodenný únik bol v cieli iba 20 metrov pred špurtérmi. Sagan sa nedostal do desiatky

Aj keď sa k nim závere pelotón priblížil, k očakávanému súboju šprintérov neprišlo. Špurt pelotónu vyhral držiteľ zeleného dresu Jasper Philipsen, ktorý skončil štvrtý.

„Keď boli predtým takéto etapy, únik mohol mať aj náskok aj päť minút. Dnes mu nechali najviac minútu dvadsať, v kopci ich zišli na 20 sekúnd, tak neviem, čo čakali. Museli čakať, že niekto nastúpi.

Z balíku sa k ním pridal ešte jeden jazdec a z troch boli štyria. Vpredu boli veľmi silní ľudia, aj preto im to vydržalo až do cieľa,“ dodal Sagan.

Sagan Tour Čítajte aj Nečakaný koniec v TotalEnergies, Američania idú s ním. Sagan o špurtoch: Keď tam vidím Pogačara, môže byť z toho masaker

Športový riaditeľ tímu TotalEnergies Ján Valach hovoril o závere Tour z pohľadu šancí Petra Sagana.

„Peter dnes okej, išli sme do šprintu, cíti sa dobre. Chce to tam trochu pohybu, šťastia do záveru. Zajtra uvidíme, čo bude, musíme sa dohodnúť s celým tímom, ako budeme postupovať. Nejaké predstavy mám, potom nás čaká ťažká horská etapa, ktorú treba prejsť a potom máme Paríž. Máme ešte jednu šancu.“

Pozrite si analýzu piatkovej 19. etapy, ktorú budeme sledovať online, pohľadom cyklistického experta Lukáša Timka:

Video
Najlepšie zarábajúci cyklisti na svete v roku 2023 Fotogaléria - 21 fotiek Všetky fotky
Pozrite si rebríček dvadsiatich najlepšie...
9 debata chyba
Viac na túto tému: #Tour de France #Peter Sagan