Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Bez práce dlho nezostal. Sagan má nový tím, budú ho platiť Američania

Koniec na ceste znamená nové možnosti v horskej cyklistike. Nie sú v nej také veľké peniaze, ale jeho meno je stále veľkým lákadlom.

10.08.2023 13:17
Sagan horská Foto:
Peter Sagan počas tréningu na preteky v horskej cyklistike na MS v Glasgowe.
debata (3)

Peter Sagan sa lúči s cestnou cyklistikou a rovnako dáva zbohom aj tímu TotalEnergies.

Vo francúzskej stajni pôsobil dve sezóny a hoci sa špekulovalo, že 33-ročný Slovák zostane súčasťou tímu a na budúci rok absolvuje niekoľko prevažne exhibičných pretekov na ceste, opak je pravdou.

Van Aert MS Glasgow Čítajte viac Večne druhý Sagan? Sklamaný van Aert vie o tom svoje, Belgičania ho kritizujú: Opäť prehral s rovnakým rivalom!

Žilinský rodák už dávnejšie informoval, že jeho budúcnosť je v horskej cyklistike.

Tam ho budú podporovať jeho už tradiční partneri – výrobca cyklodresov Sportful, výrobca športových okuliarov „100%“ a predovšetkým jeho dvorný dodávateľ bicyklov, americká firma Specialized.

„Na horskom bicykli sa chcem prebojovať na olympiádu do Paríža. Budem sa spoliehať na podporu od Sportful i 100% a predovšetkým od Specialized,“ vyjadril sa.

Teraz by to už malo byť aj oficiálne.

Ako uviedol vždy dobre informovaný cyklistický insajder Lukáš Lukács na sociálnej sieti, Sagan bude v budúcej sezóne jazdiť za tím Specialized Factory Racing.

Jeho súčasťou je napríklad aj francúzsky šampión v cross country Victor Koretzky či majsterka Rakúska v horskej cyklistike Laura Stiggerová.

Sagan je jednou z tvárí Specialized už niekoľko rokov.

Popularitu v USA, ktorá prehĺbila spoluprácu s dodávateľom bicyklov, získal aj vďaka úspešným výsledkom na Okolo Kalifornie, kde štartoval pravidelne od roku 2010.

Americká firma dodávala stroje aj TotalEnergies, ale s odchodom Sagana už nemá o pokračovanie spolupráce záujem. Francúzi nedávno oznámili, že od budúcej sezóny budú používať bicykle značky KTM.

Peter Sagan počas tréningu na preteky v horskej... Foto: fb peter sagan
Sagan horská Peter Sagan počas tréningu na preteky v horskej cyklistike na MS v Glasgowe.

Sagan sa momentálne nachádza v Glasgowe, kde v sobotu zabojuje v horskej cyklistike nielen o kvalitný výsledok, ale predovšetkým o miestenku na budúcoročnú olympiádu do Paríža.

Trať v stredisku Glentress Mountain Bike Trail Centre si vyskúšal na niekoľkých tréningoch.

Dnes sa postaví na štart tzv. shorttracku. Ten sa do boja o olympijskú miestenku neráta, počítajú sa len sobotné preteky kategórie elite.

Luxusný komplex Petra Sagana v Žiline Fotogaléria - 26 fotiek Všetky fotky
Nedostavané rodinné sídlo premenil na luxusný...
3 debata chyba
Viac na túto tému: #Peter Sagan #horská cyklistika #Specialized