Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Sagan sa po svojich posledných pretekoch MS na ceste vyjadril jasne: Veď ste to mohli vidieť

Do cieľa zostávalo zhruba 120 kilometrov, keď Peter Sagan zosadol z bicykla a jeho posledné preteky s hromadným štartom kategórie elite na MS v Glasgowe sa preňho skončili.

07.08.2023 06:30
Peter Sagan Foto:
Peter Sagan končí v pretekoch elite na MS v Glasgowe.
debata (7)

Doteraz jediný cyklista, ktorý sa stal svetovým šampiónom trikrát za sebou, sa v sobotu predstaví v pretekoch cross-country horských bicyklov. V nich bojuje o olympijskú miestenku.

Sagan sa po odstúpení vrátil aj k momentu na 80. kilometri, kde zablokovali cestu klimatickí aktivisti. Takmer hodinu sa nejazdilo.

„Tá dlhá pauza pre protest preteky až tak neovplyvnila. Skôr šlo o to, že po nej sa to nakoplo a šlo rýchlo až na okruhy. Tam sa tie prvé kolá už šlo strašne rýchlo a veď ste mohli vidieť, koľko málo ľudí tam ostalo na to, aby reálne pretekalo o titul. Veľmi málo,“ vravel pre Slovenský zväz cyklistiky, cituje ho aj web cycling-info.sk.

Bicykel Petra Sagana z MS v Glasgowe Fotogaléria - 12 fotiek Všetky fotky
Stvorený na pretekanie. Aj takýto nápis je na...

Zakrátko odstúpil aj druhý Slovák Matúš Štoček. Ten si odkrútil druhé preteky medzi elitou na MS. Pre spomínaný zdroj ich zhodnotil podobne ako jeho krajan Sagan.

„Zo začiatku to bolo v pohode. Skúšal som sa dostať do úniku, no nevyšlo to. Držal som sa teda v balíku. Na prvý kopec ešte v nájazde som prišiel vpredu okolo 30. pozície, no následne preteky pre protest zastavili. Stáli sme tam veľmi dlho,“ vravel Štoček a pokračoval:

Mathieu van der Poel Čítajte viac Šampión nemá rád, keď o ňom ľudia hovoria alebo o ňom píšu. V čom ešte Van der Poel pripomína nášho Sagana?

„Následne sa tempo nakoplo a mal som veľký problém tam ostať. Už som aj trochu strácal. Vrátili sme sa v skupinke späť tesne pred okruhmi, ale už som bol pozične vzadu a keď sa tam začalo nastupovať, bola to už jasná vec – že sa to bude trhať a bude to pre mňa vybavené.“

15. MS v cyklistike Čítajte aj Sagan si vystúpil z glasgowského kolotoča ďaleko pred cieľom. Titul putuje do Holandska

Sagan sa podelil s pocitmi aj na svojej facebookovej stránke.

„To je všetko, moje posledné preteky MS na ceste sa skončili. Reprezentoval som svoju rodnú krajinu Slovensko na svetovej scéne, na cestách troch kontinentov a bol som hrdý na to, že som mohol nosiť naše národné farby a bojovať o titul najlepšieho jazdca sveta.

Mal som obrovskú česť a privilégium vyhrať tri edície po sebe v rokoch 2015, 2016 a 2017 a tri roky v dúhovom drese budú vždy patriť k vrcholom mojej kariéry. Ďakujem UCI (Medzinárodnej cyklistickej federácii, pozn.) a organizátorom za ďalšie vzrušujúce preteky a gratulujem Mathieuovi k zaslúženému víťazstvu.“

Holanďan Mathieu van der Poel si titul vybojovom po sólovom úniku pred dlhoročným rivalom z Belgicka Woutom van Aertom a Slovincom Tadejom Pogačarom.

Posledné preteky Sagana na MS v cestnej cyklistike Fotogaléria - 18 fotiek Všetky fotky
Trojnásobný majster sveta Peter Sagan pútal...
7 debata chyba
Viac na túto tému: #Peter Sagan #MS v cyklistike #Matúš Štoček