Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Sagan končí, jeho rival ide ďalej. Cavendish dostal novú zmluvu

Britský cyklista Mark Cavendish zrejme ešte neukončí aktívnu kariéru. Tím Astana Kazachstan v stredu na sociálnej sieti X naznačil, že sa s 38-ročným pretekárom dohodol na novej zmluve.

04.10.2023 12:25
Cavendish Foto:
Zvyknutý na pády. Mark Cavendish po jednej z kolízií na Tour de France.
debata (1)

Cavendish by tak mal možnosť na budúcoročnej Tour de France prekonať rekord v počte etapových víťazstiev.

„Ešte nie je koniec,“ uvádza sa vo videu s Cavendishom, ktoré zverejnil kazachstanský tím. V príspevku navyše označil britského jazdca. Oficiálne potvrdenie o jeho pokračovaní má prísť podľa informácií agentúry AFP v priebehu stredy.

Cavendish avizoval ukončenie kariéry v máji počas Giro d'Italia, kde vyhral záverečnú etapu. Jeho rozlúčková Tour de France sa však preňho skončila tvrdým pádom v ôsmej etape, ktorý viedol k zlomenine kľúčnej kosti.

Šéf tímu Alexander Vinokurov vyjadril nasledujúci deň vôľu ponúknuť Cavendishovi nový kontrakt, no rozhodnutie bolo na pretekárovi.

Peter Sagan Čítajte viac Sagan občas pôsobil ako Forrest Gump - jednoducho a múdro. Niekoľko príkladov, prečo ho všetci milovali a bol najlepšou reklamou na Slovensko

V prípade pokračovania tak začne Cavendish svoju osemnástu profesionálnu sezónu a zaútočí na rekord v počte etapových triumfov na TdF, ktorý momentálne drží spolu s Belgičanom Eddym Merckxom (34).

V priebehu kariéry získal celkovo 162 víťazstiev, čo je druhý najväčší počet v histórii spoločne s ďalším Belgičanom Rikom Van Looyom.

Na OH 2016 v Riu de Janeiro vybojoval striebro v dráhovej cyklistike, v rokoch 2005, 2008 a 2016 bol majster sveta v cestnej.

Na konte má aj 17 etapových triumfov na Gire a tri na Vuelte. Do súťažného diania by sa mal vrátiť na pretekoch Okolo Turecka, ktoré štartujú v nedeľu.

Pozdravy i kritika. Reakcie na odchod Petra Sagana Fotogaléria - 17 fotiek Všetky fotky
Peter Sagan absolvoval počas víkendu posledné...
1 debata chyba
Viac na túto tému: #Mark Cavendish