Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Smrť Dennisovej manželky zachytili susedské kamery. Čo sa v osudný deň stalo pri dome elitného časovkára?

Cyklista Rohan Dennis prelomil mlčanie a vyšiel zo svojho domu v Adelaide. Po prvý raz od obvinenia zo smrti manželky a austrálskej olympioničky Melissy Hoskinsovej.

02.01.2024 12:30
Rohan Dennis Foto:
Rohan Dennis (vľavo) a Melissa Hoskinsová.
debata

Pred odchodom zo svojho sídla v Medindie prosil o súkromie a čas, aby jeho dve deti mohli smútiť za svojou matkou.

Hoskinsová bola zabitá v sobotu večer po tom, čo ju neďaleko domu zrazil jej vlastný manžel. Dennisa (33) zatkli v nedeľu a obvinili ho zo smrti 32-ročnej manželky.

Dennis mal v utorok poobede austrálskeho času na sebe biele šortky a modré tričko a niesol so sebou zbalenú tašku. Rýchlo vykročil z domu a nič nepovedal. Hodinu predtým však vyslal dvoch priateľov, aby v jeho mene prosili médiá o pochopenie.

Dvaja kamaráti, jeden Španiel a druhý Austrálčan, zároveň prosili médiá, aby nenatáčali Dennisove deti. „Potrebujú súkromie a potrebujú smútiť,“ povedali. „Je to pre nich hrozné obdobie.“

Dennisove deti vraj bolo počuť, ako plačú, kým opustili dom. Spolu s cyklistom odišli v aute.

Hoskinsová zomrela v nemocnici Royal Adelaide po tom, čo do nej narazil Volkswagen Amarok Highline v hodnote 70 000 dolárov na Avenel Gardens Road v Medindie. 32-ročná žena údajne vyskočila na kapotu Amaroku a pred odjazdom sa chytila kľučky dverí. Potom spadla na zem.

Rohan Dennis Čítajte viac Správa, ktorá vyrazí dych. Saganov hviezdny súper zabil svoju ženu. Obzvlášť brutálnym spôsobom

Austrálske médiá píšu, že Hoskinsová auto chvíľu vlieklo za sebou, pričom incident zachytili susedské bezpečnostné kamery.

Hoskinsová aj Dennis pretekali za Austráliu na olympijských hrách a každý z nich bol aj cyklistickým majstrom sveta.

Dvojica dospievajúcich susedov sa údajne pokúsila Hoskinsovej poskytnúť prvú pomoc pred príchodom záchranárov. Tí ju potom previezli do nemocnice Royal Adelaide, kde neskôr zomrela.

Dennisa obvinili zo zapríčinenia smrti nebezpečnou jazdou, šoférovania bez náležitej starostlivosti a ohrozenia života a bol prepustený na kauciu, aby sa v marci opäť postavil pred Magistrátny súd v Adelaide.

Len pár dní predtým sa pár podelil o rodinnú fotografiu pod vianočným stromčekom. Dennisa na nej bolo vidieť usmievať sa od ucha k uchu, keď pózoval spolu s Hoskinsovou a ich dvoma malými deťmi.

Len pred dvoma týždňami zverejnil Dennis fotografiu, na ktorej sa s manželkou smejú v aute na ceste na svadbu.

Rodičia Hoskinsovej tvrdia, že sa stále snažia vyrovnať s touto hroznou stratou. „Slová nemôžu vyjadriť náš smútok, smútok a tragické okolnosti Melissinej smrti,“ uviedli vo vyhlásení.

Cyklisti, ktorí v roku 2023 ukončili kariéru Fotogaléria - 16 fotiek Všetky fotky
Peter Sagan nie je jediná hviezda, ktorá sa v...

„Ja, Amanda, Jess a rodiny sme úplne zničení a stále sa snažím spracovať to, čo sa stalo. Nielenže sme stratili dcéru a sestru, ale aj jej deti stratili mamu, slobodného ducha, darcu s veľkým srdcom, trpezlivosťou a chuťou do života.

Bola skalou ich života a musíme si uctiť jej pamiatku, aby mohli vyrastať s vedomím, kým bola, za čím stála a čo dala každému."

Dodali, že pohreb Hoskinsovej sa bude konať v Perthe so spomienkovou bohoslužbou v Adelaide po Tour Down Under. „Teraz sa musíme vysporiadať so svojím smútkom súkromne a nebudeme sa k tomu vyjadrovať. Prosíme, aby médiá rešpektovali naše súkromie a súkromie Melissiných detí,“ uvádza sa vo vyhlásení.

Po Hoskinsovej tragickej smrti vzdalo hold množstvo športových organizácií a kolegov cyklistov. Medzi nimi aj Austrálsky olympijský výbor (AOC), ktorý Hoskinsová reprezentovala na Hrách v rokoch 2012 a 2016.

Luxembursko šport futbal ME2024 kval. J-skupina Slovensko Čítajte viac Rok 2023 patril skôr futbalistom. Sagan sa lúčil bez veľkých výsledkov, ani Vlhovej sa nedarilo tak ako predtým
debata chyba
Viac na túto tému: #Rohan Dennis #Melissa Hoskinsová