Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Sagan o vlaňajšom trápení: Začne vás pichať v nohách a neviete prečo

Len dve víťazstvá a pád na 130. miesto vo svetovom rebríčku. Trojnásobný cyklistický majster sveta Peter Sagan zažil vlani jeden z najhorších rokov v profi pelotóne. O minulej sezóne aj plánoch do budúcna rozprával v rozhovore, ktorý zverejnil jeho tím TotalEnergies.

07.01.2023 16:14
Sagan Foto: ,
Peter Sagan mal v roku 2022 málo dôvodov na radosť.
debata (26)

V úvode hovoril o komplikáciách, ktoré mu spôsobil koronavírus. „Mal som Covid-19 a dlhé komplikácie. Aj keď som bol negatívny, tak problémy pretrvávali,“ uviedol Sagan.

Práve chýbajúce týždne zo zimnej prípravy a zvláštne zdravotné problémy označil za hlavné dôvody menej vydarenej sezóny. „Počas podujatí som mal zvláštne problémy. Uprostred pretekov vás začne pichať v nohách a neviete prečo. Potom som prerušil sezónu na dva týždne a dobiehal som manko zo zimy,“ skonštatoval slovenský fenomén, podľa ktorého bolo ťažké neskôr dohnať zameškané.

Rozhovor Petra Sagana pre Team TotalEnergies.

V roku 2022 zaznamenal dve víťazstvá a obe v júni: na majstrovstvách Slovenska pár dni predtým na etapových pretekoch Okolo Švajčiarska. „Bol som veľmi šťastný, bolo to moje prvé víťazstvo v sezóne. Na Tour de France som bol párkrát blízko, no nevyšlo to,“ povedal Sagan.

Na otázku ako zvláda menej víťazstiev ako v minulých rokoch skonštatoval, že to nie je príjemný pocit. „Robím cyklistiku, aby som vyhrával. Taký je však život, raz ste hore, raz ste dole. Dôležité je ale bojovať ďalej a nevzdávať sa.“

Ken Block Čítajte viac Reagoval aj Sagan. Pri nehode zahynul Ken Block, legenda motorizmu

Slovenských fanúšikov určite poteší správa, že na odchod do športového dôchodku sa cyklistická jednotka spod Tatier nechystá. „Niekedy o odchode uvažujem, no to by som nešiel do prípravy pred sezónou. Takže nateraz nad dôchodkom neuvažujem.“

V závere pochválil rodinnú atmosféru v cyklistickom tíme TotalEnergies, kde každý jazdec praje tomu druhému a naopak. „Musím poďakovať tímu, lebo ma podporoval celú sezónu. Chcel som pre tento tím vyhrať viac. Teraz sa cítim veľmi dobre a chcem vyhrať viac,“ dodal Sagan.

Peter Sagan v číslach, porovnanie uplynulých sezón Fotogaléria - 12 fotiek Všetky fotky
Sezóna 2011
Výhry: 15
Najazdené súťažné...
šport fb šablóna Dávame do pozornosti Aktuality, diskusie, komentáre... Pridajte sa k nám a sledujte našu FB stránku Šport.Pravda.sk

© Autorské práva vyhradené

26 debata chyba
Viac na túto tému: #Peter Sagan #TotalEnergies