Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Rozlúčka so sezónou. Sagan v cieli gratuloval rivalovi

Bohatú a úspešnú kariéru ukončil tak, ako sa na hviezdu jeho formátu patrí - víťazstvom.

28.11.2022 20:41
Sagan gravel Foto:
Peter Sagan.
debata

Philippe Gilbert, jeden z najlepších klasikárov svojej éry, triumfoval v posledných pretekoch kariéry, keď zvíťazil na exhibičnom podujatí Beking v Monaku.

Belgický veterán, ktorý sa po sezóne 2022 rozlúčil s aktívnou kariérou, vyhral pred Austrálčanom Michaelom Matthewsom a slovinskou hviezdou Tadejom Pogačarom.

Na pretekoch v domácom prostredí sa zúčastnil aj Peter Sagan. Slovenská hviezda je jedným z ambasádorov podujatia, ktorého výťažok ide na charitu monackej princeznej Charlene.

Súčasťou akcie bola aj súťaž tímov, tzv. Pro-Am event. Štartovalo 15 dvojíc, Sagan s Talianom Matteom Moschettim skončili na treťom mieste.

„Beking je skvelá akcia, na ktorej sa stretávajú deti, rodiny, profesionálni i amatérski cyklisti. Teší ma, že som ako jeden z ambasádorom mohol prispieť k vydarenému priebehu,“ napísal Sagan na sociálnej sieti.

Trojnásobný majster sveta si veľa voľna neužije. V prvej polovici decembra ho čaká prvé zimné sústredenie, na ktorom sa opäť stretne s kolegami z tímu TotalEnergies.

Francúzska stajňa si rozloží prípravný kemp rovnako ako pred rokom v španielskom stredisku Calpe.

Sagan už skôr oznámil, že sezónu 2023 začne v Argentíne na pretekoch Vuelta a San Juan. Podujatie sa uskutoční v termíne od 21. do 28. januára 2023.

Cyklistické tímy s najvyššími rozpočtami Fotogaléria - 20 fotiek Všetky fotky
1. Ineos Grenadiers - Veľká Británia
suma na...
debata chyba
Viac na túto tému: #cyklistika #Peter Sagan #TotalEnergies