Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Je to oficiálne. Talian Colbrelli sa v 32 rokoch rozhodol skončiť

Pokračovať v kariére by bolo veľké riziko. Taliansky cyklista a víťaz Paríž-Roubaix 2021 Sonny Colbrelli sa rozhodol definitívne odísť z vrcholového športu.

30.10.2022 13:51
Sonny Colbrelli Foto:
Sonny Colbrelli po najväčšom víťazstve v kariére na Paríž-Roubaix 2021.
debata

32-ročný pretekár stajne Bahrajn-Victorious sa rozhodol poslúchnuť odporúčanie lekárov. Zdravotné problémy sa u Colbrelliho objavili po marcovej 1. etape pretekov Okolo Katalánska. Po prejazde cieľom skolaboval a zdravotníci ho zachraňovali pomocou masáže srdca a defibrilátora.

„Po operácii, pri ktorej mu bol voperovaný kardioverter-defibrilátor, a porade s lekármi sa Sonny Colbrelli rozhodol ukončiť kariéru,“ uviedol vo vyhlásení tím Bahrajn-Victorious, za ktorú Talian jazdil od roku 2017.

Talian pre Gazzetta dello Sport priznal, že sa o svojom stave radil aj s futbalistom Christianom Eriksenom, ktorý podobnú zástavu srdca prežil počas vlaňajších majstrovstiev Európe. A s defibrilátorom pokračuje v kariére.

„Jazdíme na cestách, zatiaľ čo vo futbale sú hrá na štadióne, kde je zdravotná pomoc po ruke,“ uviedol Colbrelli. Okrem samotných pretekoch sú v tomto prípade náročné aj tréningy. „Ako cyklista ste často sám aj niekoľko hodín a na veľmi málo frekventovaných cestách.“

sonny colbrelli Čítajte viac Desivé fakty! Keby Colbrelli odpadol na tréningu? Zomrel by

Colbrelli priznal, že uvažoval aj o odstránení defibrilátoru a pokračovaní v kariére. „Ale dal by som preč vec, ktorá funguje ako poistka pre záchranu života. A to je moc veľké riziko, ktoré nechcem podstúpiť,“ dodal.

šport fb šablóna Dávame do pozornosti Aktuality, diskusie, komentáre... Pridajte sa k nám a sledujte našu FB stránku Šport.Pravda.sk

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #zástava srdca #defibrilátor #Sony Colbrelli