Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

V marci takmer zomrel na infarkt. Známy klasikár ukončí kariéru

V marci, v cieli 1. etapy pretekov Okolo Katalánska, utrpel vážnu srdcovú príhodu. A aj keď sa víťaz Paríž-Roubaix 2021 Sonny Colbrelli nechcel lúčiť so svetom cyklistiky, bude tak asi musieť urobiť.

30.10.2022 07:00
Sonny Colbrelli. Foto:
Sonny Colbrelli dosiahol najväčší úspech kariéry triumfom na Paríž - Roubaix.
debata (1)

S informáciou o konci kariéry talianskeho klasikára prišiel denník La Gazetta dello Sport. Podľa neho túto správu Colbrelli oficiálne potvrdí 15. novembra.

Colbrelli sa na pretekoch neukázal od spomínanej udalosti z 21. marca tohto roka. V závere 1. etapy Okolo Katalánska sa presadili rýchli klasikári. Z výhry sa tešil Michael Matthews, druhý bol Colbrelli, tretí Quentin Pacher.

2015 Sagan Čítajte viac Cyklistom kraľuje Pogačar. Sagan sa prepadol medzi exotov

Krátko po prejazde cieľom Colbrelli odpadol a zostal ležať na zemi. Rýchlo ho obklopili členovia tímu, ktorí okolo neho rozprestreli clonu, aby zákroky privolaných záchranárov nesledovali zvedavci.

Ako vtedy informoval portál CyclingNews, trvalo až 45 minút pokiaľ Taliana, ktorý vlani ovládol prestížnu klasiku Paríž – Roubaix, naložili na nosidlá a preniesli do sanitky. Tá ho previezla do nemocnice v Girone.

Na prelome marca a apríla mu bol zavedený podkožný defibrilátor a s jeho budúcnosťou to nevyzeralo ružovo. Teraz všetko nasvedčuje tomu, že udalosť mala pre kariéru 32-ročného cyklistu fatálne následky.

šport fb šablóna Dávame do pozornosti Aktuality, diskusie, komentáre... Pridajte sa k nám a sledujte našu FB stránku Šport.Pravda.sk

© Autorské práva vyhradené

1 debata chyba
Viac na túto tému: #Sonny Colbrelli