Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Sagan sa dostal do top 15. Kamarátovi gratuloval k životnému úspechu

Peter Sagan skončil na MS v gravelovej cyklistike na 14. mieste. Víťazom premiérového šampionátu v disciplíne, ktorá spája jazdu na štrku, šotoline a ďalších nespevnených terénoch, sa stal Belgičan Gianni Vermeersch.

09.10.2022 17:12 , aktualizované: 18:25
debata (1)
Prvé MS v gravelovej cyklistike s Petrom Saganom Fotogaléria - 11 fotiek Všetky fotky
Peter Sagan v obklopení fanúšikov pred štartom...

Striebro si vybojoval domáci Talian Daniel Oss, čím dosiahol svoj životný úspech. Saganov 35-ročný tímový kolega a kamarát finišoval so stratou 43 sekúnd na víťaza Vermeerscha. Ten mu ušiel v záverečných 10 kilometroch a sólojazdu zavŕšil triumfom.

„Je to šialené. Mal som jednu z najväčších príležitostí na to, aby som sa stal majstrom sveta. Neverím, že budem mať doma dúhový dres,“ tešil sa cyklista tímu Alpecin–Deceuninck.

V špurte o tretie miesto zdolal Mathieu van der Poel ďalšieho Belgičana Grega Van Avarmaeta. Do najlepšej desiatky sa dostal aj Zdeněk Štybar, bol ôsmy.

Cyklistov čakala 194 kilometrov dlhá trať so záverečným okruhom (27,5 km), ktorý absolvovali dvakrát. Väčšina trate obsahovala typické talianske „biele“ cesty, fanúšikovia ich poznajú zo slávnej klasiky Strade Bianche.

"Na tieto vôbec prvé gravelové majstrovstvá sveta UCI som sa tešil a musím priznať, že to bol skvelý deň. Davy ľudí boli fantastické od začiatku do konca, krajina nádherná a preteky rýchle a vzrušujúce.

Myslím si, že táto disciplína približuje cyklistiku väčšiemu publiku a tieto podujatia sa stanú populárnejšími," uviedol na facebooku Sagan a poďakoval UCI, ako aj organizátorovi, tímu či dodávateľovi bicyklov Specialized za podporu.

„Gratulujem vôbec prvým držiteľom pódiového umiestnenia na graveli: novému svetovému šampiónovi Giannimu Vermeerschovi a najmä striebornému medailistovi a môjmu veľmi dobrému priateľovi Danielovi Ossovi, ktorý zo seba do cieľovej čiary vydal každý watt, ktorý mu zostal, i bronzovému medailistovi Mathieuovi van der Poelovi,“ doplnil slovenský šampión.

Výsledky MS v graveli

1. Gianni Vermeersch (Belg.) 5:10:40 h, 2. Daniel Oss (Tal.) +0:43, 3. Mathieu van der Poel (Hol) +1:28, 4. Greg Van Avarmaet (Belg.) +1:29, 5. Jevgenij Fedorov (Kaz.) +1:39, 6. Magnus Cort (Dán.) 1:39, 7. Alessandro De Marchi (Tal.) +1:39, 8. Zdeněk Štybar +1:46, 9. Davide Ballerini (Tal.) 1:53, 10. Andreas Stokbro (Dán.) 2:43, 11. Sebastian Schönberger (Rak.) +2:46, 12. Piotr Havik (Hol.) +3:18, 13. Lawrence Naesen (Belg.) +5:02, 14. Peter Sagan (SR) 5:04, 15. Julien Trarieux (Fr.) 5:04.

1 debata chyba
Viac na túto tému: #Peter Sagan #Daniel Oss #MS v graveli #Gianni Vermeersch