Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov podcast Výsledky výsledky

Naháňal 13-ročné dievčatá do izby. Pochybil som, kajá sa hviezda

Pred víkendom patril medzi najväčších favoritov na zisk dúhového dresu pre svetového šampióna. MS v Austrálii však dopadli pre Mathieua van der Poela fiaskom.

28.09.2022 16:00
van der Poel Foto:
Mathieu van der Poel v žltom drese lídra pretekov na Tour de France 2022.
debata (22)

Po bizarnom incidente v hoteli, ktorý sa udial večer pred súťažou, ho zatkla polícia. Na výsluchu bol do štvrtej do rána a pred pretekmi s hromadným štartom toho veľa nenaspal.

Napokon ani neodjazdil, pretože po 40 km zosadol z bicykla a predčasne odstúpil . V pondelok sa postavil v Sydney pred sudcu, zaplatil pokutu 1500 austrálskych dolárov a mohol sa vrátiť do Európy.

Hotelová naháňačka

Prečo vlastne jeden z najlepších cyklistov planéty skončil pár hodín pred najdôležitejšími pretekmi roka na polícii?

France Cycling Tour de France van der Poel Čítajte viac Problémy hviezdneho van der Poela. Pred štartom na MS ho zatkla polícia

Bizarný incident sa udial v hoteli, v ktorom van der Poel strávil noc pred pretekmi. Doplatil na rozšafnosť dvojice mladých Austrálčaniek.

Dievčatá, v policajnej správe uvedené vo veku 13 a 14 rokov, sa v neskorých večerných hodinách zabávali tým, že klopali na náhodne vybrané dvere hotelových hostí, ktorí boli ubytovaní na „ich“ chodbe.

Van der Poel potreboval pokoj a spánok pred dôležitými pretekmi. Prvé dve zaklopania ešte predýchal, ale tretie už nie.

Prudko otvoril dvere a začal dievčatá naháňať až do ich izby, kam pred ním utiekli. Hluk zobudil rodičov a tí zostali prekvapení, keď cudzí muž oblečený len v spodnej bielizni kričal na ich deti.

Trpezlivosť im definitívne došla vtedy, keď sa jedno z dievčat začalo sťažovať na bolesť ruky a obvinilo cyklistu, že ju sotil do steny.

Sagan Alžírsko Čítajte viac Kolosálny trapas. Austrálčania označili Sagana za Slovinca

Rodičia zavolali políciu, ktorá hviezdneho cyklistu zatkla a šesť hodín držala na policajnej stanici. Zvyšok príbehu už poznáte.

Zákaz vstupu do Austrálie

Dvojnásobný šampión monumentu Okolo Flámska sa po včerajšom prílete do Bruselu postavil pred médiá a novinári ho vôbec nešetrili.

„Ľutujem toho, čo sa stalo. Mal som sa zachovať odlišne a situáciu riešiť inak. Mrzí ma, ako to dopadlo,“ kajal sa 27-ročný cyklista v rozhovore pre Het Nieuwsblad.

„Mal som informovať recepciu alebo priamo rodičov dievčat. Ale už bolo veľa hodín a jediné, čo som chcel, bolo vyspať sa. Myslel som, že to vyriešim sám,“ pokračoval.

Sagan MS 2022 Čítajte viac Spolu v dobrom i v zlom. Sagan poslal bratovi dojímavý odkaz

Informácie, že jedno z dievčat utrpelo zranenie po tom, ako ho chytil za rameno a strčil do steny, označil van der Poel za klamstvo.

„Áno, držal som jednu z nich rameno. Ale nie s úmyslom, že ju chcem zraniť. Každý, kto má pozná vie, že by som nikdy nikomu neublížil. Veľa médií napísalo, že som jednu z nich hodil do steny, ale to nie je pravda,“ bránil sa.

Van der Poel dostal na základne rozsudku okrem pokuty aj trojročný zákaz vstupu do Austrálie. Preteky Tour Down Under, ktoré sa konajú v januári, tak budú bez jeho účasti.

Komplikácie v súvislosti s incidentom sa však pre neho nekončia. Jeho tím Alpecin-Deceuninck uviedol v stanovisku, že celý prípad interne prešetrí.

„Porozprávame sa s Mathieum, preštudujeme si dokumenty a potom sa rozhodneme, aké budú naše ďalšie kroky. V nešťastnej situácii utrpeli všetci, nie sú v nej víťazi. Tím Alpecin-Deceuninck odsudzuje každú formu násilia a vyznáva hodnoty vzájomného rešpektu v cyklistike i mimo nej,“ uvádza sa v stanovisku belgickej stajne.

Najlepšie platení cyklisti v sezóne 2022 Fotogaléria - 15 fotiek Všetky fotky
15. Thibaut Pinot (Francúzsko/Groupama-FDJ) - 2...

© Autorské práva vyhradené

22 debata chyba
Viac na túto tému: #cyklistika #Mathieu Van der Poel #Wollongong 2022