Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Sagan v Austrálii? Slováka pred ďalšou výzvou strašia spomienky

Budú pre neho posledné v kariére? Po tom, ako Juraj Sagan oznámil, že po majstrovstvách sveta v Austrálii ukončí kariéru, špekulujú zahraničné médiá o tom, že tohtoročný šampionát by mohol byť rozlúčkovým aj pre jeho slávnejšieho brata Petra.

22.09.2022 09:44
Sagan Tour Foto:
Peter Sagan.
debata (1)

Trojnásobný majster sveta sa v nedeľu skoro ráno popasuje s konkurenciou v pretekoch s hromadným štartom. Vzhľadom na súčasnú výkonnosť rodáka zo Žiliny sa od neho veľa neočakáva.

V austrálskom Wollongongu budú favoritmi na víťazstvo úplne iní cyklisti. Napriek tomu, že 32-ročná hviezda si – aj s určitou dávkou humoru – trúfa.

„Snáď získam titul a dám ceste zbohom. Do každých pretekov idem s tým, že zo seba vydám všetko. Tri tituly som už získal. Prečo by som nemohol zvíťaziť aj po štvrtý raz,“ vravel v rozhovore pre Cyclingnews.com.

Cyklistické hviezdy, ktoré neštartujú na MS 2022 Fotogaléria - 17 fotiek Všetky fotky
Caleb Ewan. Austrálsky rýchlik od začiatku...

Ak by sa tak stalo, lúčil by sa Sagan na vrchole. So štyrmi titulmi, ktoré dosiaľ nikto nezískal. Navyše, na mieste, kde začínal.

Práve v Austrálii totiž absolvoval pred dvanástimi rokmi svoje prvé majstrovstvá sveta. Nemá však na ne dobré spomienky.

„Pre mňa to boli strašné preteky. Musel som zastaviť, lebo som strašne potreboval ísť na záchod. Obrovským favoritom bol vtedy Philippe Glibert, no titul napokon bral Thor Hushovd,“ popisoval Sagan.

mollema čajka Čítajte viac Ataky z nebies. Agresívne vtáky útočia na Sagana a spol.

Tentoraz bude v úplne inej, no i trochu podobnej pozícii ako pred dvanástimi rokmi. Kým vtedy cestoval do Austrálie v pozícii nováčika, tentoraz je v úlohe jedného z najostrieľa­nejších a najúspešnejších mužov pelotónu.

Zároveň sa však od neho nič nečaká. Ako sa bude napokon slovenskej hviezde dariť, môžete v nedeľu skoro ráno sledovať aj v našom online prenose.

© Autorské práva vyhradené

1 debata chyba
Viac na túto tému: #Peter Sagan #MS 2022 v cyklistike