Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Ataky z nebies. Agresívne vtáky útočia na Sagana a spol.

Scény podobné ako zo slávneho hororu od Alfreda Hitchcocka. Cyklisti na MS v Austrálii si musia dať okrem ostrých zákrut a nevyspytateľného počasia pozor aj na ďalšiu vec - agresívne vtáky.

21.09.2022 15:05
debata
Juraj Sagan Čítajte viac Život v tieni slávneho brata. Sagan by so Saganom aj tak nikdy nemenil

Viacerí jazdci potvrdili, že počas tréningu sa k nim priblížil kŕdeľ operencov. Trúfalé straky niektorým cyklistom aj poďobali helmy.

„Austrália je krásna, až na tie vtáky, ktoré atakujú cyklistov,“ povedal z dejiska šampionátu slovenský reprezentant Martin Svrček pre RTVS.

Holanďan Bauke Mollema mal zase počas tréningu stret s čajkou. Odvážnemu vtákovi sa zrejme páčila jeho žiarivá oranžová kombinéza a rodákovi z Groningenu pripravil krušné chvíle.

Pozrite si bizarný incident vo fotogalérii:

Čajka vs. Bauke Mollema. Útok vtáka na cyklistu Fotogaléria - 10 fotiek Všetky fotky
Agresívny vták zaútočil na holandského cyklistu.

Švajčiari triumfovali v miešanej časovke

V stredajšej miešanej časovke na MS sa tešil švajčiarsky tím v zložení Stefan Bissegger, Mauro Schmid, Stefan Küng, Elise Chabbeyová, Marlen Reusserová a Nicole Kollerová. Preteky nezvládla holandská favoritka Annemiek van Vleutenová, ktorá mala ťažký pád.

Švajčiari iba o 2,92 sekundy zdolali Taliansko, tretia skončila domáca Austrália. Slováci neštartovali.

Favorizovaní Holanďania skončili piaty, obhajca titulu z Nemecka na štvrtom mieste. Holanďanov poznačil ťažký pád olympijskej víťazky van Vleutenovej, ktorá skončila na krajnici s pomliaždeninami a ranami na tele.

Zvyšok tímu sa potom snažili preskupiť, ale stačilo to len na piate miesto. O štarte van Vleutenovej, ktorá bude v sobotu favoritkou cestných pretekov, sa zatiaľ nerozhodlo.

Miešaná štafeta v časovke sa na MS objavila po prvý raz v roku 2019. Prvé kolo trate absolvujú muži, potom ženy.

MS v miešanej štafete (28,2 km):

1. Švajčiarsko (Mauro Schmid, Stefan Küng, Stefan Bissegger, Elise Chabbeyová, Marlen Reusserová, Nicole Kollerová) 33:47,17 min., 2. Taliansko (Edoardo Affini, Matteo Sobrero, Filippo Ganna, Elisa Longová Borghiniová, Elena Cecchiniová, Vittoria Guazziniová) +2,9 s, 3. Austrália (Michael Matthews, Lucas Plapp, Luke Durbridge, Georgia Bakerová, Alexandra Manlyová, Sarah Royová) +38,4, 4. Nemecko +45,8, 5. Holandsko +51,9, 6. Dánsko +58,4. (TASR)

debata chyba
Viac na túto tému: #cyklistika #MS 2022 #vtáky #Bauke Mollema