Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Rozjarený Sagan: Možno v nedeľu vyhrám štvrtý titul a hneď skončím

Peter Sagan bude tento rok na MS v cyklistike v inej pozícii ako zvyčajne. Nepatrí ani do širšieho okruhu favoritov na titul. Dobrá nálada ho však neopúšťa. V rozhovore pre portál Cyclingnews mal dokonca náladu na žarty.

20.09.2022 18:20
Peter Sagan Foto:
Peter Sagan.
debata (3)

„Možno získam titul majstra sveta a potom odídem z cestnej cyklistiky,“ vravel trojnásobný svetový šampión, ktorý môže ako prvý pretekár mať štyri tituly.

Nepatrí však medzi favoritov. Nemá formu, na pretekoch v Kanade minulý týždeň dvakrát podujatie nedokončil.

„Za posledné dva roky som kvôli koronavírusu musel trikrát absolvovať predsezónny tréning. Ochorel som, dostal som sa do formy, potom som opäť ochorel a znova som bol fit. Som dosť odolný, ale boli to dva ťažké roky,“ pripomenul.

V aktuálnej sezóne sa mu nedarí podľa predstáv. Tento rok vyhral na Okolo Švajčiarska jednu etapu a stal sa majstrom Slovenska. Na Tour de France sa však ani raz nedostal na pódium. V TotalEnergies od neho akiste očakávali viac.

Juraj Sagan Čítajte viac Potvrdené: Sagana cez víkend čakajú posledné preteky v kariére

„Určite to nebola moja najlepšia sezóna, ale ani najhoršia a nie som si istý, či si ju musím zachrániť. Takto sa na to nepozerám,“ nechal sa počuť pred MS v Austrálii.

Tohtoročná trať šampionátu by mu však mohla sedieť. Je určená pre klasikárov.

„Potrebujem si ju poriadne preštudovať. Zdá sa, že okruh v Austrálii má dosť veľa stúpaní, vyhovuje viacerým pretekárom a môže to dopadnúť akokoľvek,“ dodal.

3 debata chyba
Viac na túto tému: #Peter Sagan #MS v cyklistike 2022