Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda EURO 2024 EURO 2024 Výsledky výsledky

Zlomila ho nehoda na tréningu. Cyklistický majster sveta ukončil kariéru

Holanďan Tom Dumoulin sa rozhodol zavesiť bicykel na klinec. Pôvodne chcel skončiť až po MS v Austrálii, no rozhodnutie prehodnotil.

16.08.2022 11:30
Tom Dumoulin Foto: ,
Tom Dumoulin.
debata

Majster sveta v individuálnej časovke a celkový víťaz Giro d'Italia z roku 2017 ďalšie preteky už neabsolvuje. Naposledy sa predstavil v závere júna na klasike San Sebastián v Španielsku.

„Aj keď milujem cyklistiku, na jar som si všimol, že veci nejdú podľa mojich predstáv. Cítil som, že som pripravený na ďalšiu etapu v mojom živote. Napriek tomu som si želal ukončiť kariéru vo veľkom štýle na MS v Austrálii,“ vysvetlil Dumoulin.

705753504 Sagan Tour Čítajte viac Sagan provokoval Pogačara: Nemáš gule! O sekundu dostal odpoveď

Snažil sa nájsť radosť z cyklistiky. „Zistil som, že už na to nemám. Nemám výkonnosť, mám ťažké nohy a na tréningoch sa mi nedarí,“ vysvetlil rodák z Maastrichtu svoje rozhodnutie.

„Od mojej nehody pri tréningu vlani v septembri sa vo mne niečo opäť zlomilo. Nemohol som sa už vrátiť do pôvodnej formy a znova som zostal sklamaný, Bolo toho na mňa už priveľa,“ povedal držiteľ dvoch strieborných medailí z časovky na OH 2016 v Riu de Janeiro a OH 2020 v Tokiu.

Svrček SZC Čítajte viac Pochvala od Alaphilippa a spol. Saganov nástupca si odkrútil premiéru

„Mrzí nás, že Tom končí s okamžitou platnosťou, ale rešpektujeme to. Znamená veľa pre fanúšikov cyklistiky v Holandsku aj vo svete. Môže byť hrdí na svoju kariéru. Želáme mu len to najlepšie do budúcna,“ vyhlásil Richard Plugge, šéf tímu Jumbo-Visma.

Dumoulin zaznamenal celkovo 22 profesionálnych víťazstiev, z toho 17 v časovke. Na konte má tri etapové triumfy na Tour de France, štyri na Giro d'Italia a dva na španielskej Vuelte.

šport fb šablóna Dávame do pozornosti Aktuality, diskusie, komentáre... Pridajte sa k nám a sledujte našu FB stránku Šport.Pravda.sk

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #cyklistika #Tom Dumoulin