Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Zlomila ho nehoda na tréningu. Cyklistický majster sveta ukončil kariéru

Holanďan Tom Dumoulin sa rozhodol zavesiť bicykel na klinec. Pôvodne chcel skončiť až po MS v Austrálii, no rozhodnutie prehodnotil.

16.08.2022 11:30
Tom Dumoulin Foto: ,
Tom Dumoulin.
debata

Majster sveta v individuálnej časovke a celkový víťaz Giro d'Italia z roku 2017 ďalšie preteky už neabsolvuje. Naposledy sa predstavil v závere júna na klasike San Sebastián v Španielsku.

„Aj keď milujem cyklistiku, na jar som si všimol, že veci nejdú podľa mojich predstáv. Cítil som, že som pripravený na ďalšiu etapu v mojom živote. Napriek tomu som si želal ukončiť kariéru vo veľkom štýle na MS v Austrálii,“ vysvetlil Dumoulin.

705753504 Sagan Tour Čítajte viac Sagan provokoval Pogačara: Nemáš gule! O sekundu dostal odpoveď

Snažil sa nájsť radosť z cyklistiky. „Zistil som, že už na to nemám. Nemám výkonnosť, mám ťažké nohy a na tréningoch sa mi nedarí,“ vysvetlil rodák z Maastrichtu svoje rozhodnutie.

„Od mojej nehody pri tréningu vlani v septembri sa vo mne niečo opäť zlomilo. Nemohol som sa už vrátiť do pôvodnej formy a znova som zostal sklamaný, Bolo toho na mňa už priveľa,“ povedal držiteľ dvoch strieborných medailí z časovky na OH 2016 v Riu de Janeiro a OH 2020 v Tokiu.

Svrček SZC Čítajte viac Pochvala od Alaphilippa a spol. Saganov nástupca si odkrútil premiéru

„Mrzí nás, že Tom končí s okamžitou platnosťou, ale rešpektujeme to. Znamená veľa pre fanúšikov cyklistiky v Holandsku aj vo svete. Môže byť hrdí na svoju kariéru. Želáme mu len to najlepšie do budúcna,“ vyhlásil Richard Plugge, šéf tímu Jumbo-Visma.

Dumoulin zaznamenal celkovo 22 profesionálnych víťazstiev, z toho 17 v časovke. Na konte má tri etapové triumfy na Tour de France, štyri na Giro d'Italia a dva na španielskej Vuelte.

šport fb šablóna Dávame do pozornosti Aktuality, diskusie, komentáre... Pridajte sa k nám a sledujte našu FB stránku Šport.Pravda.sk

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #cyklistika #Tom Dumoulin