Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Sagan provokoval Pogačara: Nemáš gule! O sekundu dostal odpoveď

Hoci sa Tour de France 2022 skončila už pred viac ako dvoma týždňami, jej dozvuky sú v cyklistickej komunite stále živé.

11.08.2022 11:56
705753504 Sagan Tour Foto:
Peter Sagan na Tour de France 2022.
debata (4)

Zisk prvého žltého dresu v kariére oslavoval Jonas Vingegaard, pódium doplnili druhý Tadej Pogačar a tretí Geraint Thomas.

Hneď za nimi skončil David Gaudu, pre ktorého je celková štvrtá priečka najlepším počinom na pretekoch Grand Tour v kariére.

Belgicko ČR Cyklistika Štybar víťaz Čítajte viac Slovák pokračuje, Čech musí odísť. V QuickStepe robili čistky

Jazdec tímu Groupama-FDJ zároveň dosiahol najlepší domáci výsledok a potvrdzuje, že pri absencii zraneného Juliana Alaphilippa je momentálne jasnou francúzskou jednotkou.

Dvadsaťpäťročný Gaudu je veselý chlapík a s anekdotami baví aj fanúšikov.

Počas takmer trojhodinového streamu na sociálnej sieti Twitch si zaspomínal aj na scénu z Tour, v ktorej zohrali hlavnú úlohu Pogačar a Peter Sagan.

Išlo o moment z 10. etapy, ktorá nasledovala po voľnom dni. O deň neskôr Pogačar zlyhal na Col du Granon a stratu na Vingegaarda už do konca pretekov nedohnal, ale vtedy bol ešte plný energie.

Leopold König, Peter Sagan Čítajte viac Je krásne vidieť, ako Sagan zostarol. Veď on rešpekt k nikomu nemal

"Začiatok etapy bol veľmi rýchly, všetci sa chceli dostať do úniku. V jednom momente sa vpredu ocitlo asi 40 jazdcov, medzi nimi aj favoriti.

Sagan jazdil vedľa Pogačara a vraví mu: Nemáš gule zaútočiť hneď teraz! Lenže takmer okamžite to oľutoval. Pogačar šliapol do pedálov a bol preč. Všetci sme ho museli naháňať," vravel Gaudu v uvoľnenej nálade.

Dodal, že slovenskú superhviezdu by v tom momente najradšej „zabil“.

„Blázon, vyprovokoval jedného z najlepších cyklistov sveta. Po dni voľna sme hneď skraja etapy museli nasadiť brutálne tempo. Najradšej by som vtedy Sagana ‚zabil‘,“ dodal Francúz so smiechom.

Sagan je momentálne v USA, kde absolvuje vysokohorský tréning. Najbližšie by sa mal predstaviť 21. augusta na hamburskej klasike Bemer Cyclassics.

Cyklisti s najvyšším počtom víťazstiev Fotogaléria - 20 fotiek Všetky fotky
1. Eddie Merckx (Belg.): 283 víťazstiev.
4 debata chyba
Viac na túto tému: #cyklistika #Peter Sagan #Tadej Pogačar #Tour de France 2022