Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov podcast Výsledky výsledky

Buď ho milujete, alebo nie. Nový rýchlik v TotalEnergies venoval Saganovi silné slová

Považujú ho za jedného z najtalentovanejších francúzskych šprintérov svojej generácie.

07.08.2022 06:31
Jason Tesson Foto:
Jason Tesson s priateľkou.
debata (2)

Dvadsaťštyriročný cyklista Jason Tesson prestupuje z tímu St Michel-Auber 93 do TotalEnergies, kde sa stane kolegom Petra Sagana.

„Je to voľba srdca, tento tím podporujem už od malička. Môj idol Damien Gaudin v ňom strávil väčšinu svojej kariéry. Rozhodol som sa hneď, ako ma Jean-René Bernaudeau (šéf TotalEnergies, pozn. red.) kontaktoval,“ povedal Tesson, ktorý má v tejto sezóne na konte štyri triumfu, pre stránku stajne.

Leopold König, Peter Sagan Čítajte aj Je krásne vidieť, ako Sagan zostarol. Veď on rešpekt k nikomu nemal

Podarilo sa mu napríklad zvíťaziť v etapách na Tour Poitou-Charentes, Boucles de la Mayenne či na pretekoch Štyri dni v Dunkerque.

Bicyklovať začal ako trojročný v tíme svojho starého otca, GPCA. Pred kontraktom s aktuálnym zamestnávateľom pracoval v továrni a roznášal noviny. Teraz podpísal dvojročnú zmluvu, vo farbách TotalEnergies bude jazdiť od ďalšej sezóny.

Cyklisti s najvyšším počtom víťazstiev Fotogaléria - 20 fotiek Všetky fotky
1. Eddie Merckx (Belg.): 283 víťazstiev.

"Chcem sa čo najrýchlejšie začleniť do tímu, aby som bol na tom psychicky čo najlepšie a predviedol kvalitný výkon, pomohol tímu a vyhrával preteky.

Cieľom pre mňa bude aj účasť na veľkých pretekoch World Tour, aby som urobil ďalší posun v kariére," doplnil Tesson, o ktorého mali záujem zvučné mená, a to zoskupenia Groupama-FDJ, Cofidis, AG2R-Citroën, Lotto-Soudal či Trek Segafredo.

Pre Le Parisien prezradil, že všetky možnosti boli zaujímavé, FDJ mu ponúkol miesto šprintérskej dvojky za Arnaudom Démarom.

Portugalsko, cyklistika, nepoužívať Čítajte aj Šialenstvo. Pozrite si, čo urobil muž, ktorý sa ocitol zoči-voči špurtu

Tímu St Michel Auber chce ako rozlúčkový prejav vďaky venovať veľké víťazstvo.

„Je to moja rodina, ktorej vďačím za všetko. Trhá mi srdce, že opúšťam takých kolegov, preto by som bol rád, keby bol môj koniec s nimi úspešný,“ dopĺňa muž, ktorého priateľka Océane Goergen pôsobí v ženskom tíme St. Michel Auber 93.

Špeciálne sa pozastavil pri najväčšej hviezde, ktorú stretne v TotalEnergies – trojnásobnom svetovom šampiónovi Petrovi Saganovi.

„Je to džentlmen, ktorý ukázal na bicykli veľa dobrého. Sagana buď milujeme, alebo nie. Som veľkým fanúšikom jeho štýlu. Nemôžem sa dočkať okamihu, keď sa s ním stretnem, budem sa s ním môcť porozprávať a získať niekoľko rád v šprintoch,“ neskrýva nadšenie francúzsky amatérsky šampión z roku 2020.

2 debata chyba
Viac na túto tému: #Peter Sagan #TotalEnergies #Jason Tesson