Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Šialenstvo na dráhe. Cyklistu vymrštilo až na tribúnu, zranil aj divákov

Nevídaná nehoda sa udiala v dráhovej cyklistike na Hrách Commonwealthu v Londýne. Domáci pretekár Matt Walls sa snažil vyhnúť pádu, no vo veľkej rýchlosti skončil až medzi divákmi.

01.08.2022 06:45
710990376 Foto:
Britský dráhový cyklista Matt Walls sa nedokázal udržať na dráhe a prepadol až na tribúnu.
debata (3)

Manéver Wallsa skončil tak, že sa katapultoval cez bariéru až do davu divákov. Tak nešťastne, že cyklisti aj niekoľko fanúšikov potrebovalo naliehavú lekársku pomoc. Priebeh nehody si môžete pozrieť tu.

Hrôzostrašná nehoda v dráhovej cyklistike Fotogaléria - 8 fotiek Všetky fotky
Hororová nehoda sa stala na Hrách Commonwealthu...

Nehoda sa stala v druhej jazde kvalifikácie v disciplíne scratch na 15 kilometrov. Najhoršie na ňu podľa Daily Mail doplatil práve Walls a jeho kolega Matthew Bostok, ktorí museli byť prevezení do nemocnice. Wallsa pritom priamo na štadióne ošetrovali viac ako 40 minút, kým ho odviezla sanitka.

Do hornej časti bariéry narazil aj Kanaďan Derek Gee, no svoj bicykel dokázal stočiť naspäť na dráhu, no následne padol na chrbát. „Divákom a pretekárom zapojeným do incidentu prajeme len to najlepšie a aktualizácie poskytneme, keď to bude možné,“ napísala britská cyklistická federácia na Twitteri.

710252343 Čítajte viac Hororová nehoda na ženskej Tour. Zranenia a aj prevoz do nemocnice

Diváci boli zranení po tom, čo Walls so svojim bicyklom prekonali bariéry pri vysokom náklone zákruty. 24-ročný olympijský víťaz omnia sa snažil vyhnúť jazdcom, ktorí spadli hneď pred ním. Svedkovia uviedli, že pre ostrý sklon nemali diváci v prvom rade šancu vidieť na jej vrch.

Niekoľkým fanúšikom ošetrili záchranári ľahké zranenia, žiadny nemusel ísť do nemocnice. Jednému mužovi ošetrili rezné rany na ruke a pozornosť venovali aj mladému dievčaťu. Ďalšieho museli odviezť na invalidnom vozíku, pričom bol celý od krvi.

Po kolízii bol zvyšok kvalifikácie na velodróme prerušený. Diváci boli tiež požiadaní, aby odišli, pretože o Wallsa sa priamo na tribúne staral cyklistický personál.

šport fb šablóna Dávame do pozornosti Aktuality, diskusie, komentáre... Pridajte sa k nám a sledujte našu FB stránku Šport.Pravda.sk

© Autorské práva vyhradené

3 debata chyba
Viac na túto tému: #cyklistika #nehoda