Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Nová výzva. Sagan zabojuje o titul šampióna v netradičnom športe

Prvý dúhový dres získal v roku 2008. V talianskom Val di Sole sa stal juniorským majstrom sveta v horskej cyklistike, čím dosiahol historicky najlepší slovenský výsledok na svetovom šampionáte v tomto športe.

29.07.2022 11:44
709305112 Foto:
Peter Sagan na Tour de France 2022.
debata (2)

Potom dominoval aj na ceste, kde bral tri tituly v rade – Richmond 2015, Dauha 2016, Bergen 2017.

Peter Sagan je štvornásobným majstrom sveta a na konci augusta dostane príležitosť zabojovať o ďalšie tričko v dúhových farbách.

Slovenská superstar potvrdila, že sa zúčastní na MS horských elektrobicyklov, tzv. e-bikoch. Šampionát sa uskutoční 26. augusta vo francúzskom rezorte Les Gets.

Sagan Tour Čítajte viac Žiadny žltý dres. Van Aert by mal ísť v Saganových šľapajach

Horská cyklistika je pre Sagana doplnkovým športom i záľubou, počas vysokohorských sústredení pridáva na sociálne siete videá zo zjazdov na „horáku“.

Na rovnakom stroji štartoval aj na olympiáde v Riu de Janeiro 2016. Teraz si vyskúša horské bicykle na elektrický pohon.

„Nepôjde mi o výsledok, bude to predovšetkým zábava. Teším sa na fanúšikov, verím, že ich moja účasť poteší,“ potvrdil Sagan pre taliansky denník Gazzetta dello Sport a dodal, že nápad zúčastniť sa na podujatí prišiel od jeho dvorného dodávateľa bicyklov, firmy Specialized.

Sagan po nedávno skončenej Tour de France zamieril do USA, kde ho čaká vysokohorské sústredenie pred ďalším vrcholom sezóny, ktorým budú septembrové MS v cestnej cyklistike v Austrálii.

Predtým by sa mal predstaviť na jednorazových pretekoch v Hamburgu (21. augusta) a potom aj v Bretónsku (28. augusta).

Nový bicykel Petra Sagana Fotogaléria - 7 fotiek Všetky fotky
Nový bicykel Petra Sagana.
2 debata chyba
Viac na túto tému: #cyklistika #Peter Sagan #MS