Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Neklam do tej telky, perlil Sagan. Čím ho zaskočil dojazd?

Približne dva kilometre pred cieľom 19. etapy Tour de France bol v sľubnej pozícii na čele balíka. Napokon však o víťazstvo nebojoval.

23.07.2022 08:15
Peter Sagan Foto: ,
Peter Sagan.
debata (5)

Keď bolo jasné, že víťazstvo Petrovi Saganovi ujde, záver v miernom stúpaní vypustil a finišoval na 34. priečke s 21-sekundovou stratou na víťaza.

V cieli uviedol, že bol spolu s kolegom z tímu TotalEnergies Maciejom Bodnarom v dojazde príliš vpredu.

„Trochu nás zaskočil, bol do dlhšieho kopčeka. Zle sme to vyhodnotili. Čosi tomu chýbalo, dosť tam fúkalo, potom sa to roztrhalo. Bodymu (Maciejovi Bodnarovi) som kričal, nech teda ide, že sme dobre, no nebolo to dobré. Bol som až príliš vpredu na takýto dojazd,“ komentoval pre RTVS Sagan.

Tadej Pogačar Čítajte viac Pogačar stále neprestáva veriť. Stať sa vraj môže čokoľvek

Bilanciu dvoch štvrtých, jedného piateho a jedno šiesteho miesta na tohtoročnej Tour môže vylepšiť v nedeľnom parížskom finiši.

V sobotu je na programe časovka na 40,7 kilometra aj v našom online prenose.

Analýza 20. etapy:

Video

„Je technicky veľmi náročná. Ľavá-pravá, hore-dole, treba tam byť koncentrovaný na jazdu. Treba to odšliapať, no aj si pohnúť do cieľa, aby sme v ňom boli skoro,“ vyjadril sa pred kamerou RTVS športový riaditeľ TotalEnergies Ján Valach.

Do týchto slov mu skočil vyhlásený zabávač Sagan. „Naklam do tej telky,“ zakričal. „Peter prišiel dobre naladený, to som rád,“ reagoval Valach.

709304955 Čítajte viac ONLINE: Časovka pre van Aerta, Tour vyhrá Dán. Sagan zaostal
5 debata chyba
Viac na túto tému: #Tour de France #Peter Sagan