Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Príbeh, ktorý chytí za srdce. Životný triumf venoval mŕtvemu bratovi

Prvého triumfu v profi pelotóne sa dočkal až v 31 rokoch. Víťaz 16. etapy na Tour Hugo Houle tak po dlhých rokoch splnil sľub.

19.07.2022 21:00
Gesto Huga Houleho pre mŕtveho brata Pierricka. Foto: ,
Gesto Huga Houleho pre mŕtveho brata Pierricka.
debata (1)

Vztýčený ukazovák pravej ruky a pohľad nasmerovaný k nebesám. Tak oslávil prvý triumf v kariére Kanaďan Houle, ktorý sa stal senzačným víťazom 16. etapy na Tour de France.

„Moje prvé profesionálne víťazstvo. Toto je pre môjho mŕtveho brata. Na toto som čakal roky,“ uviedol pretekár tímu Israel – Premier Tech.

Hugo Houle po triumfe v 16. etape Tour. Čítajte viac Šokoval favoritov. Kanada oslavuje druhého víťaza v histórii Tour

Pri tých slovách potláčal slzy a triasol sa mu hlas. „S bratom Pierrickom sme sledovali Tour už od detstva. Bývali sme v malej dedinke, veľa sa tam robiť nedalo. Takže sme boli radi, že Tour bola v júli ráno v televízii,“ odkryl spomienky Houle.

Pierrick bol o tri roky mladší ako Hugo a obaja športovali – začali s triatlonom. „Ja som mal dvanásť, on deväť. Ale bicykloval rýchlejšie ako ja.“

16. etapa Tour de France v obrazoch: Fotogaléria - 9 fotiek Všetky fotky
Wout Van Aert si s prehľadom udržal náskok v...

Pierrick sa napokon rozhodol hrať americký futbal a Hugo sa od roku 2011 zameral výlučne na cyklistiku. Dramatické momenty v jeho živote nastali pred desiatimi rokmi.

„Bolo pred Vianocami, snežilo. Brat chodieval behať a už sa nevrátil. Hľadali sme ho, pretože sa dlho nehlásil. Potom som ho našiel mŕtveho. Zrazilo ho auto, šofér ušiel,“ opísal Kanaďan najhorší moment života.

Polícia neskôr páchateľa chytila, bol opitý. „Ťažko som sa s tým vyrovnával, zrazu niekto v rodine chýbal. Ale od toho dňa som chcel vyhrať etapu na Tour pre môjho brata," dodal Houle.

šport fb šablóna Dávame do pozornosti Aktuality, diskusie, komentáre... Pridajte sa k nám a sledujte našu FB stránku Šport.Pravda.sk

© Autorské práva vyhradené

1 debata chyba
Viac na túto tému: #Tour de France #Kanada #Hugo Houle