Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Komplikácie pre lídra Tour. Roglič odstúpil, ďalší pomocník skončil na nosidlách

Slovinský cyklista Primož Roglič odstúpil z Tour de France. Jeho tím Jumbo-Visma to oznámil pred štartom nedeľnej 15. etapy 109. ročníka pretekov.

17.07.2022 10:27 , aktualizované: 16:51
Primož Roglič Foto: ,
Primož Roglič (vpravo) počas 11. etapy Tour de France.
debata (1)

Roglič sa bude doliečovať zo zranení, ktoré utrpel počas 5. etapy po páde na dlažobných kockách, a už nepomôže svojmu tímovému kolegovi a lídrovi priebežného poradia Jonasovi Vingegaardovi z Dánska.

Roglič tvrdo spadol na trati známej z klasiky Paríž-Roubaix, keď narazil do žochu sena, ktorý na cestu pravdepodobne posunula motorka. Vykĺbil si rameno, no dal si ho naspäť do správnej pozície.

Peter Sagan, Daniel Oss Čítajte viac Pätnástu etapu Tour de France sme sledovali ONLINE

Dokončil zvyšných 30 kilometrov v etape, ale stratil vyše dve minúty na svojich súperov. Vingegaard sa stal lídrom Jumbo-Visma a Roglič sa presunul do úlohy jeho superdomestika.

Postupne strácal viac a viac času, keď aj v náročných alpských etapách pracoval tím. V celkovej klasifikácii figuroval pred odstúpením na 21. mieste s odstupom 33:39 min za Vingegaardom.

Michael Matthews Čítajte viac Matthews hrdinsky vypálil rybník vrchárom. Ďakoval Slovenke

„Som hrdý na môj prínos k momentálnemu postaveniu nášho tímu a verím, že naplníme naše ambície získať žltý a zelený dres. Ďakujem všetkým za veľkú podporu,“ citoval 32-ročného Rogliča portál cyclingnews.com.

Slovinec nedokončil TdF druhýkrát za sebou. Minulý rok havaroval na začiatku pretekov a nakoniec po ôsmej etape odstúpil.

V ďalšom priebehu sezóny sa však zotavil a vyhral časovku na olympijských hrách v Tokiu a tretíkrát za sebou španielsku Vueltu. Očakáva sa, že na záverečnej Grand Tour sezóny opäť povedie Jumbo-Visma.

Magnus Cort Nielsen Čítajte aj Covid prerieďuje štartové pole. Najnovšie vyradil víťazov etáp

Skončil aj Kruijswijk

V priebehu 15. etapy dostal tím Jumbo-Visma ďalší úder. Vingegaard sa v poslednom týždni Tour nebude môcť spoľahnúť ani na Stevena Kruijswijka. Po páde na trati skončila na nosidlách a preteky sa preňho skončili.

Na zemi skončil aj Vingegaard, no v etape pokračoval.

Videopreview 15. etapy:

Video
1 debata chyba
Viac na túto tému: #Tour de France #Primož Roglič