Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda EURO 2024 EURO 2024 Výsledky výsledky

Pedálujem jednou nohou, sťažoval sa. Na Tour končí známe meno

Pred štartom Tour de France ho považovali za jedného z favoritov na zisk žltého dresu. Vlani obsadil v celkovej klasifikácii štvrté miesto.

12.07.2022 07:55 , aktualizované: 14:26
debata
Ben O'Connor. Foto: SITA/AP, Daniel Cole
Ben O'Connor Ben O'Connor.

Na tohtoročné slávne cyklistické preteky však Ben O'Connor nebude spomínať v dobrom. Austrálčan z nich počas voľného dňa odstúpil.

„V podstate šliapem do pedálov jednou nohou. Skutočne to nejde,“ uviedol pred Cyclingnews.com ešte pred nedeľnou 9. etapou.

Preview utorňajšej 10. etapy:

Video

Dvadsaťšesťročný austrálsky jazdec tímu AG2R Citroën doplatil na svalové zranenie, ktoré utrpel ešte v priebehu druhej etapy na území Dánska.

Po konzultácii s tímovými lekármi sa rozhodol zo 109. ročníka pretekov odstúpiť, keďže zranenie ho v predošlých etapách značne limitovalo.

V priebežnom poradí mu patrila 86. priečka s takmer 50-minútovou stratou na lídra Tadeja Pogačara. O'Connor by sa mal predstaviť na Vuelte, ktorá odštartuje 19. augusta.

Zárobky cyklistov po prvom týždni Tour de France Fotogaléria - 16 fotiek Všetky fotky
15. Primož Roglič - Jumbo-Visma, 4 950 eur.

Durbridge a Bennett odstúpili

Krajan Bena O'Connora Luke Durbridge mal pozitívny test na koronavírus. Jazdec tímu BikeExchange-Jayco má mierne symptómy a na 109. ročníku Tour de France už pokračovať nebude. Durbridge sa stal štvrtým jazdcom, ktorý musel odstúpiť z pretekov.

Piatym je Novozélaďan George Bennett. Tím UAE Emirates tak má už v pelotóne iba šiestich pretekárov.

Líder celkového poradia a obhajca titulu Tadej Pogačar prišiel už z rovnakého dôvodu aj o nórskeho spolujazdca Vegarda Stakeho Längena. Informovala AFP.

debata chyba
Viac na túto tému: #Tour de France #Ben O´Connor