Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Pedálujem jednou nohou, sťažoval sa. Na Tour končí známe meno

Pred štartom Tour de France ho považovali za jedného z favoritov na zisk žltého dresu. Vlani obsadil v celkovej klasifikácii štvrté miesto.

12.07.2022 07:55 , aktualizované: 14:26
debata
Ben O'Connor. Foto: SITA/AP, Daniel Cole
Ben O'Connor Ben O'Connor.

Na tohtoročné slávne cyklistické preteky však Ben O'Connor nebude spomínať v dobrom. Austrálčan z nich počas voľného dňa odstúpil.

„V podstate šliapem do pedálov jednou nohou. Skutočne to nejde,“ uviedol pred Cyclingnews.com ešte pred nedeľnou 9. etapou.

Preview utorňajšej 10. etapy:

Video

Dvadsaťšesťročný austrálsky jazdec tímu AG2R Citroën doplatil na svalové zranenie, ktoré utrpel ešte v priebehu druhej etapy na území Dánska.

Po konzultácii s tímovými lekármi sa rozhodol zo 109. ročníka pretekov odstúpiť, keďže zranenie ho v predošlých etapách značne limitovalo.

V priebežnom poradí mu patrila 86. priečka s takmer 50-minútovou stratou na lídra Tadeja Pogačara. O'Connor by sa mal predstaviť na Vuelte, ktorá odštartuje 19. augusta.

Zárobky cyklistov po prvom týždni Tour de France Fotogaléria - 16 fotiek Všetky fotky
15. Primož Roglič - Jumbo-Visma, 4 950 eur.

Durbridge a Bennett odstúpili

Krajan Bena O'Connora Luke Durbridge mal pozitívny test na koronavírus. Jazdec tímu BikeExchange-Jayco má mierne symptómy a na 109. ročníku Tour de France už pokračovať nebude. Durbridge sa stal štvrtým jazdcom, ktorý musel odstúpiť z pretekov.

Piatym je Novozélaďan George Bennett. Tím UAE Emirates tak má už v pelotóne iba šiestich pretekárov.

Líder celkového poradia a obhajca titulu Tadej Pogačar prišiel už z rovnakého dôvodu aj o nórskeho spolujazdca Vegarda Stakeho Längena. Informovala AFP.

debata chyba
Viac na túto tému: #Tour de France #Ben O´Connor