Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Šéf Bory kritizuje Sagana: Chýba mu najdôležitejšia vec

Šesť etáp, žiadne pódiové umiestenie. Na prémiách i v hromadných dojazdoch hrá druhé husle. Zelený dres? Ten je už teraz v nedohľadne.

08.07.2022 06:00
705473005 Sagan Tour Foto:
Peter Sagan na Tour de France 2022.
debata (17)

Peter Sagan zatiaľ na prenikavejší výsledok na francúzskych cestách čaká. Na konte má na TdF 2022 zatiaľ štvrté, piate a šieste miesto.

V bodovacej súťaži ho včera preskočil Jasper Philipsen. Slovák stráca na doteraz suverénneho Wouta Van Aerta z piateho miesta už 112 bodov.

Peter Sagan, Daniel Oss Čítajte viac Veľký úder pre Sagana. Ubolenému parťákovi poslal odkaz

Chýbajúce pódiové miesta pri mene Sagan rozoberajú aj zahraničné médiá. Nemecký magazín Sportschau oslovil aj Ralpha Denka, šéfa tímu Bora-Hansgrohe, kde žilinský rýchlik pôsobil uplynulých päť sezón.

„Stále má v sebe potenciál na to, aby vyhrával preteky. Má to v sebe, to sa nedá stratiť z roka na rok,“ reaguje Denk.

Video

So Saganom spolupracoval od roku 2017, keď ho priviedol do tímu ako najväčšiu hviezdu vtedy novej stajne.

„V našom drese dosiahol veľké výhry. Vždy bol človekom, ktorý chcel posúvať veci dopredu. Dokázali sme toho spolu veľa,“ pokračuje šéf Bory.

6. etapa cyklistickej Tour de France v obrazoch Fotogaléria - 12 fotiek Všetky fotky
Žlté dáždniky nad ulicou pred štartom 6. etapy...

Spomenul si aj na to, keď Sagan na Tour 2017 ovládol etapu číslo 3 do Longwy (finišovalo sa tam aj včera). Bol to historicky prvý triumf Bory na TdF v histórii.

Denk priznal, že oslavy v rámci tímu boli vtedy väčšie, ako keď Jay Hindley tento rok vyhral celkovú klasifikáciu Giro d'Italia.

„Za Sagana sme zaplatili veľké peniaze, to nie je žiadne tajomstvo. Musel dosahovať výsledky. A darilo sa mu to,“ prezrádza Denk.

704795545 Sagan Peter Tour Čítajte viac Vulgárny Sagan. Kamery zachytili, ako nadával Van Aertovi

Lenže to je minulosť.

V tomto roku má Sagan – aj z dôvodu zdravotných problémov – na konte dve víťazstvá. Ovládol etapu na Okolo Švajčiarska a vyhral titul slovenského šampióna na národných majstrovstvách.

Denk má k forme 32-ročného Slováka jasný názor.

"Chýba mu to najdôležitejšie – sebavedomie. Víťazstvá mu nenaskakujú na konto tak často, ako predtým. Už nie je najrýchlejší a už nemá ani najväčšiu silu. Spolieha sa na to, že sa vyvezie na zadnom kolese niektorého zo súperov a potom zaútočí. Ale to je riskantná taktika.

Netreba zabúdať na to, že už nie je najmladší. S pribúdajúcim vekom je fyzickej i mentálnej sily aj v jeho prípade menej, to je logické" dodáva Denk.

Tour de France

Zostava TotalEnergies na Tour de France 2022 Fotogaléria - 8 fotiek Všetky fotky
Alexis Vuillermoz (34 rokov) - Francúzsko.

© Autorské práva vyhradené

17 debata chyba
Viac na túto tému: #cyklistika #Peter Sagan #Tour de France 2022