Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov podcast Výsledky výsledky

Saganov kľúčový pomocník končí. Tvrdú zrážku s divákom zachytilo video

Dlhoročný spolupracovník Petra Sagana Daniel Oss odstúpil z Tour de France. Skúsený 35-ročný cyklista tímu TotalEnergies mal v dramatickej 5. etape tvrdú kolíziu s fanúšikom na úseku s dlažobnými kockami.

07.07.2022 05:56 , aktualizované: 10:44
debata (4)

Oss najskôr na pravej strane sektora 3 narazil do diváka v žltom tričku, od ktorého sa odrazil do ďalšieho fanúšika nakrúcajúceho si videá mobilom. Viaceré cyklistické weby prízvukujú, že tejto situácii sa dalo predísť, keby diváci rešpektovali bezpečnostné odstupy od jazdcov…

Po tom, ako Talian spadol, cez neho preletel Holanďan Danny van Poppel, ktorý štartuje na Tour premiérovo vo farbách tímu Bora-Hansgrohe.

K dvojici na zemi sa prirútil Michael Gogl (Alpecin-Deceuninck) a zrážke sa nevyhol. Pre Rakúšana znamenala rozlúčku s podujatím. Do nemocnice ho previezli so zlomeninami a do šiestej etapy nenastúpi. Van Poppel sa dostal do cieľa a pokračuje.

Pozrite si video z incidentu:

Oss síce finišoval so stratou 13 minút na víťazného Simona Clarka (Israel-Premier Tech), no francúzske zoskupenie krátko po polnoci na sociálnych sieťach informovalo o Ossovom odstúpení.

"Dodatočné vyšetrenia odhalili zlomeninu krčného stavca vyžadujúcu si niekoľkotýždňovú imobilizáciu.

Daniel Oss je preto nútený opustiť Tour de France. Celý tím ti praje skoré zotavenie, Daniel," napísala stajňa TotalEnergies o Saganovom kľúčovom parťákovi.

06 Čítajte aj Pred pár rokmi sa v Longwy tešil Sagan. Expert poukazuje na jeden rozdiel

Slovák ho spoznal v Liqugase, neskôr si ho vyžiadal do Bory. Oss je skvelý klasikár, často Saganovi pomáha aj v koncovkách etáp. V tohtoročnej edícii sa už na rodáka z Trenta nebude môcť spoľahnúť.

Aj štvrtkovú 6. etapu budeme sledovať naživo.

VIDEO: Preview 6. etapy Tour

Video

© Autorské práva vyhradené

4 debata chyba
Viac na túto tému: #Tour de France #Peter Sagan #Daniel Oss