Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Časy, keď Sagan dominoval, sú preč. Teraz sa pozerá na chrbty rivalov

V minulosti zbieral Peter Sagan dôležité body v súťaži o zelený dres okrem finišov aj na šprintérskych prémiách.

06.07.2022 08:30
V záverečnom špurte sa snažil o čo najlepší... Foto:
V záverečnom špurte pódiové umiestnenie Petrovi Saganovi (tretí sprava) zatiaľ uniká.
debata (17)

Aj keď v každej z posledných troch rovinatých etáp bojoval Sagan zakaždým o popredné umiestnenie, tak na šprintérskych prémiách ako aj na cieľovej páske, nedokázal okrem dvoch prípadov predstihnúť najväčších rivalov v boji o zelený dres, Wouta van Aerta a Fabia Jakobsena.

sablona_sport Mohlo by Vás zaujímať Súťaž: Vychytané leto s Pravdou. Nahraj najlepšie skóre a vyhraj 250 € poukaz na nákup cyklo doplnkov od NAJŠPORT.

Možno aj preto pôsobil Sagan v cieli utorňajšej 4. etapy nespokojne a mierne odovzdane. „Pre mňa nič moc. Bol to rýchly šprint, nie moc na mňa. Necítil som sa najlepšie, že by som mal vyhrať, alebo čo," povedal po nej Sagan pre RTVS.

Wout van Aert Čítajte viac Famózny výkon! Van Aert utiekol Saganovi a spol. a má veľký triumf

Ak sa pozrieme na špurtérske súboje Sagana proti najväčším rivalom optikou ich vzájomných súbojov na prémiách a v cieli, tak proti van Aertovi to má Slovák 0:6 a proti Jakobsenovi 2:4.

Slovenský fenomén si v minulosti budoval rešpekt aj vcelku jasnými víťazstvami na prémiách, no teraz skončil „iba“ dvakrát na 5. mieste a v utorok bol šiesty.

Peter Sagan akoby ukazoval na Wouta van Aerta, ktorý mu znemožnil lepší špurt. Čítajte viac Keď išlo o Cavendisha, zastával som sa Sagana. Teraz som s Van Aertom

No trojnásobný majster sveta už nejedenkrát dokázal, že ho neradno odpisovať. Ďalšiu príležitosť ukázať van Aertovi a Jakobsenovi, že s ním treba počítať, môže Sagan využiť už v stredajšej zvlnenej 5 etape.

Už 37 kilometrov po štarte sa pôjde šprintérska prémia. No van Aertovi vychádza úvod Tour tak, ako to v minulosti predvádzal práve Sagan.

Po štyroch etpách má Belgičan v boji o zelený dres náskok 61 bodov na Jakobsena a 90 na Sagana. A v časoch keď kraľoval špurtérom Sagan si Slovák už taký náskok pohodlne postrážil až do Paríža.

Štvrtá etapa Tour de France 2022 Fotogaléria - 10 fotiek Všetky fotky
Cyklisti na ceste z Dunkerque do Calais.

© Autorské práva vyhradené

17 debata chyba
Viac na túto tému: #Tour de France #Peter Sagan #zelený dres