Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Van Aert reagoval na incident so Saganom: Ani neviem, ako skončil

Tretia etapa cyklistických pretekov Tour de France mala búrlivú dohru na ceste a aj pred novinármi.

03.07.2022 21:41
V tesnom finiš ukázal Groenewegen chrbát aj... Foto:
V tesnom finiš ukázal Groenewegen chrbát aj žltému van Aertovi aj Saganovi.
debata (6)

Trojica špurtujúcich pretekárov sa v závere prudko pohla doprava, čím natlačila na bariéru slovenského cyklistu Petra Sagana.

Ten obsadil štvrté miesto a v cieli neskrýval rozhorčenie, keď nahnevane ukázal prstom na vedúceho jazdca priebežného poradia Wout Van Aerta z Belgicka.

„Šprint Van Aerta nemôžem súdiť, na to sú rozhodcovia. Sami ste to videli v televízii. Som rád, že som to ustál,“ uviedol k incidentu v závere etapy Sagan pre zámorské médiá.

Dylan Groenewegen nemohol uveriť, že vyhral. Čítajte viac Saganov zdvihnutý prst. Pozrite si snímky z 3. etapy Tour de France

„Začal som šprintovať, sťahoval som náskok a zrazu som bol pri bariére,“ opísal situáciu jazdec tímu TotalEnergies, ktorý prichádzal z pravej strany trate, keď sa trojica Van Aert, Jasper Philipsen a víťaz etapy Dylan Groenewegen priblížila smerom k nemu.

„Videl som, že ide okolo mňa a snaží sa mi niečo povedať, no nerozumel som mu pre hluk. Nebol som si istý, prečo sa sťažuje a ani neviem, ako skončil,“ reagoval na situáciu tesne pred cieľom Van Aert zo stajne Jumbo-Visma.

Ďalší uhol pohľadu na situáciu poskytol Austrálčan Caleb Ewan, ktorý medzi najlepšou štvorkou nefiguroval a obvinil z toho najmä Sagana.

Dylan Groenewegen (vpravo) sa teší z triumfu v 3. etape. Peter Sagan (vpravo) skončil štvrtý. Čítajte viac Sagana blokoval líder van Aert. Slovák bojoval o pódium až do konca

„Začali šprintovať v strede trate a potom sa všetci presunuli napravo. Myslím si, že to začal Van Aert, no Sagan sa potom posunul ešte prudšie doprava. Mal som na víťazstvo, vyrazil som do špurtu v rovnakom čase ako Dylan,“ neskrýval po pretekoch frustráciu Ewan.

Pozitívum v nedeľnom incidente však našiel šéf Saganovho tímu Jean-René Bernaudeau. „To, že je nespokojný, znamená, že je vo forme. Podstatné je, že ju našiel. Štve ho, že mal na víťazstvo a je normálne, že sa hnevá,“ uviedol Bernaudeau na adresu slovenského cyklistu.

Sagan v nedeľu zaznamenal najlepší výsledok na TdF od 10. etapy v roku 2020. Cyklistov čaká deň voľna a v utorok si bude môcť Sagan napraviť chuť v ďalšej šprintérskej etape z Dunkerque do Calais, ktorá bude prvá na území Francúzska.

Tretia etapa Tour de France v obrazoch Fotogaléria - 8 fotiek Všetky fotky
Peter Sagan akoby ukazoval na Wouta van Aerta,...

© Autorské práva vyhradené

6 debata chyba
Viac na túto tému: #Tour de France #Peter Sagan #Wout van Aert