Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Pokračovanie článku: Ty hlúpa opica! Sagan vyzve dávneho rivala

Znovuzrodená raketa

Najrýchlejší šprintér nielen na papieri. Fabio Jakobsen v tejto sezóne valcuje konkurenciu. Na konte má už desať triumfov a za sebou silný príbeh.

Sam Bennett Čítajte viac Bora šokovala nomináciou. Najlepšieho špurtéra nechala doma

Pred dvoma rokmi takmer prišiel o život, keď po kolízii s krajanom Dylanom Groenewegenom počas špurtu vo vysokej rýchlosti narazil do kovovej konštrukcie.

Lekári ho musel oživovať, utrpel desiatky zranení. Náraz bol taký silný, že mu vyrazil všetky zuby. Šéf QuickStepu Patrick Lefevere odmietol na talentovaného špurtéra rezignovať a prejavil mu dôveru, ktorá sa v profesionálnom športe – najmä v cyklistike – vidí len zriedkavo.

Jakobsen sa vrátil po zdĺhavej rekonvalescencii a po prvotných biednych výsledkoch sa objavili obavy, že sa už nikdy nezbaví strachu z rýchlosti. Postupne však rozbehol pedále, vymazal mentálny blok a odvtedy je na nezastavenie.

Lefevere verí svojej špurtérskej jednotke natoľko, že ho uprednostnil pred veteránom Markom Cavendishom, ktorý žiaril na vlaňajšej Tour a veril v nomináciu aj tento rok.

„Čaká ma prvá Tour v kariére, idem tam s pokorou. QuickStep sa vždy pýšil elitnými výkonmi v hromadných dojazdoch. Verím, že pomôžem k pokračovaniu tradície,“ želá si 25-ročný Holanďan.

3 debata chyba
Viac na túto tému: #cyklistika #Peter Sagan #Tour de France 2022